banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gluts – “Eat Acid See God”

Dat er in Milaan meer wordt gedaan dan geshopt en gevoetbald, bewijst The Gluts ons keer op keer. De psychedelische garagerockband is nu al even op het toneel, maar een hele grote doorbraak zat er voorlopig nog niet in. Toch zijn de liefhebbers van het genre al even mee met wat de groep iedere keer serveert en ook nu heeft het viertal zichzelf weer overtroffen. “Eat Acid See God” moet de eerste single worden van een nieuwe plaat die ergens in de herfst verschijnt, maar wat een nummer is dat geworden zeg!

“Eat Acid See God”, met zo’n titel kan je niet anders dan imponeren. En als je de duurtijd van het liedje bekijkt, zie je dat het afklokt net onder de acht minuten. Ferm! The Gluts serveert ons in die tijd een heuse explosie van noise, psych en riffs, heel veel riffs. De single knalt meteen open en maakt ook nergens aanstalten om minder te knallen. Hoewel het weer tegenwoordig erg zonnig en aangenaam is, zorgt “Eat Acid See God” voor een gitzwarte donderwolk die je maar al te graag in ontvangst neemt. De sfeer zit goed, de spanning is immens en de intensiteit is om van te smullen. Meer van dat!

Op 9 oktober speelt de band in Charlatan in Gent en op 12 oktober doen ze dat trucje over in Magasin 4 in Brussel.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3218 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

The Gluts & 10 000 Russos @ Charlatan: Noisy psychrock van de bovenste plank

Een dag na de release van Ungrateful Heart, de vierde plaat van The Gluts, kwamen de Italianen langs in Charlatan van Gent….
AlbumsRecensies

The Gluts - Ungrateful Heart (★★★½): Magistrale uitvoering van een vertrouwd concept

Het is best wel verrassend om te zien hoe de sobere naamsbekendheid van The Gluts zich afspiegelt tegenover de volgroeide, bangelijke klank…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.