Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ISLAND – “Young Days”

© Christian Cargill

ISLAND is al lang niet meer dezelfde band als toen ze zijn debuutplaat Feels Like Air uitbracht in 2018. Voor een welbekende reden de wereld verplicht op pauze zette, leek de band klaar om de wereld te veroveren. Die plannen moesten ze even opbergen en dan trek je als muzikant maar weer de studio in. “My Brother” wist onlangs nog onze wildste verwachtingen te overtreffen en ook “Young Days” zet die trend verder. Dat belooft alvast veel goeds voor het album dat op 25 juni verschijnt en de titel Yesterday Park draagt.

‘Where did my young days go?’, vraagt zanger Rollo Doherty zich af en we kunnen het hem niet kwalijk nemen. Natuurlijk worden we elke dag weer wat ouder, maar de voorbije maanden hebben we daar zelf niet echt vat op gehad en dat is op z’n zachtst gezegd zonde. Dat het nummer een zekere melancholie met zich meedraagt, hoeft niemand te verbazen. ISLAND weet het dan wel weer in een muzikaal interessant jasje te verpakken. Het intens klinkende nummer geeft elk instrument de mogelijkheid om volledig open te bloeien en de ruimte te vullen. Het beeld van mijmerend over van alles en nog wat naar buiten staren terwijl de regen tegen het raam tikt, tekent zichzelf bijna. Echt verrassen doet het nummer nergens, maar net de rust en eerlijkheid vormen hier de kracht. Met “Young Days” krijgen we dus een bijzonder fijn nummer dat naadloos in menig playlist zal passen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ISLAND - "My Brother"

Sinds de release van debuutalbum Feels Like Air in 2018 heeft ISLAND een hele ontwikkeling doorgemaakt. De groep was klaar om de wereld…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bow Anderson – “Island”

2020 is voor iedereen een heel speciaal en vreemd jaar, maar voor de 23-jarige Bow Anderson is dit jaargang nu al geweldig….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jessica Domingo - "Island"

De Amerikaanse Jessica Domingo moet haast vastgekluisterd zitten aan haar ventilator, want we hebben geen idee hoe ze anders met al haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.