Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (31 mei – 6 juni)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

THEM – “BAD 4 U”

De vier bandleden van THEM zijn tussen 16 en 19 jaar oud en die jeugdigheid horen we ook terug op hun debuutsingle “BAD 4 U”. De Amerikaanse groep brengt poppy rockmuziek, die het beste van de twee werelden combineert. Laat je daarom ook zeker niet misleiden, deze meiden maken muziek die helemaal niet slecht is voor jou.

Porto Geese – “Screens”

Dat strakke garagerock niet enkel uit Californië dient te komen, bewijst Porto Geese. Het vijftal uit Noorwegen maakt heerlijk strakke songs die nergens aan energie inboeten. Waar ze op hun debuutep vorig jaar nog vooral psychrock volgens het boekje maakten, wordt alles nu verschroeiend aan de kant geschoven en brengt “Screens” een heerlijk strak garagepsych-liedje dat doet denken aan onder andere Oh Sees en Ty Segall. Veelbelovend is het minste wat we kunnen zeggen!

Stalking Gia – “Astronaut”

Naast het bezitten van een geestige artiestennaam, is Stalking Gia ook een heel fijne muzikante die op haar nieuwe “Astronaut” zowaar een vervolg lijkt te maken voor David Bowie’s “Space Oddity”. Gewapend met een piano, haar stem en sterk uitgekozen geluidseffecten bouwt ze met deze single verder aan haar veelbelovende toekomst.

Supermilk – “Cease to Exist”

Supermilk is het soloproject van Brit Jake Popyura. Met “Cease to Exist” uit hij zijn frustraties op de Britse overheid en hun rol in de pandemie in een nummer. Het resultaat is een heerlijk postpunknummer dat op een strak tempo catchy zaken blijft aanhalen. Met een episch einde waarin alles losbarst, komt Supermilk nog sterker voor de dag dan je zou denken van een eenmansproject. Missie meer dan geslaagd.

Knife Girl – “Give It 2 Yu”

Knife Girl is het nieuwe project van Lili Aslo. De Finse breng met “Give It 2 Yu” haar debuutsingle. Het nummer is catchy funkpop geworden die wat doet denken aan Chromeo, maar toch nog net genoeg eigen invloeden heeft om origineel te klinken. Na een keer luisteren ben je gecharmeerd, na twee keer zit je al mee te dansen en na drie keer zing je het al uit volle borst mee. Sterk debuut, zoveel is zeker.

DANSEN DANSEN

Caius – “In the Sun”

Nu de zomer op komst is, wordt het ook tijd om onze dansliedjes wat zonniger te maken. Caius brengt met “In the Sun” gewoon wat de titel belooft, een zwoel, zonnig, elektronisch nummer waarop je kan zweven maar evengoed subtiel kan dansen. De perfecte soundtrack voor de poolparty’s deze zomer of om bij je barbecue te spelen als je een loungesfeertje wil creëren.

1825 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Van Morrison - What’s It Gonna Take? (★★): Zure slagroom op een saaie taart

Wanneer de Noord-Ierse Van Morrison in augustus zijn verjaardagstaart krijgt voorgeschoteld zullen daar maar liefst 77 kaarsjes op branden. Van al die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees - "Astronaut"

Toen Meskerem Mees in 2019 Sound Track won en het jaar erop de eerste prijs behaalde bij Humo’s Rock Rally, stond het…
AlbumsRecensies

Van Morrison - Latest Record Project Volume 1 (★★): Te lang op bezoek bij een verzuurde nonkel

De Noord-Ierse zanger/muzikant Van Morrison (75 lentes jong) draait al een tijdje mee in de muziekindustrie. Zijn carrière begon midden jaren zestig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.