Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Marshmello & CHVRCHES – “Here With Me”

CHVRCHES was enkele jaren geleden nog een veelbelovende electropop band, met sympathieke met-synth-doorspekte hitjes als “The Mother We Share” en “Leave A Trace”. Lauren Mayberry is daarnaast een sterke frontvrouw, die met haar feeërieke verschijning en als fervent activiste al een hele horde fans voor haar kar wist te spannen. Op laatste langspeler Get Out (2018) was al duidelijk dat CHVRCHES een ruimer geluid ambieerde, waarbij de sympathieke synthpop werd ingeruild voor een minder hartelijke popsound, zij het telkens met een twist. Marshmello staat daarentegen al enkele jaren garant voor zoeterige – what’s in a name? – beats, waardoor hij een opvallend masker nodig heeft om aan die eenheidsworst te ontsnappen. Benieuwd dus naar welke kant deze samenwerking zal overhellen.

De afgelopen jaren verschijnen luchtige gitaartjes steeds meer in dansmuziek, denk maar aan onze nationale trots Lost Frequencies. Dat Marshmello met zijn vak bezig is, blijkt uit het feit dat die gitaartjes nu ook in zijn muziek opduiken, en het moet gezegd dat het kinderlijke stemgeluid van Lauren Mayberry hier een leuke aanvulling op is. Als het nummer echter aanzwelt naar een belachelijk voorspelbare climax, krijgen we een passage die zo kunstmatig gefabriceerd klinkt, dat we meteen een blik werpen op de duur van het nummer. Oef, iets meer dan twee en een halve minuut. Op geen enkele manier weet “Here With Me” eruit te springen, want ook de lyrics lijken door de trialversie van een programma te zijn geschreven. Dat CHVRCHES zijn ziel aan de duivel heeft verkocht, lijkt nu bijna vast te staan. Maar aangezien Marshmallo met zo’n muziek al jaren zijn bankrekening laat vollopen, doet toch vermoeden dat de duivel hier flink wat duiten voor over heeft.


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 maart 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief