Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cœur de Pirate – “Plan à trois”

© Villedepluie

Franstalige popmuziek is sinds enkele jaren terug helemaal hip. Binnen de landsgrenzen kan je dat bijvoorbeeld zien aan de populariteit van een Angèle of Lous and the Yakuza, maar ook in andere delen van de wereld hebben ze leuke bandjes in het genre. In Canada, meer specifiek Québec, is dat bijvoorbeeld Cœur de Pirate. Béatrice Martin, zoals de piraat door het leven gaat, maakt al een dikke tien jaar muziek en is in haar thuisland uitgegroeid tot een grote naam. Mede dankzij haar composities voor bekende tv-series, heeft ze daar dus niets meer te bewijzen. Hoog tijd om wereldwijd finaal door te breken dus. In de Franstalige gebieden van Europa is dat al gebeurd, maar in Vlaanderen nog niet helemaal. Haar nieuwe single “Plan à trois” zou daar verandering in kunnen brengen.

De nieuwste creatie van Cœur de Pirate klinkt in elk geval al bijzonder radiovriendelijk. De Canadese zangeres trekt “Plan à trois” traag op gang met een beat en een popachtige piano, om alles dan mooi te doen openbloeien in de refreinen. Met zeer schattige en ietwat hoekige elektronica zitten die heel goed in elkaar. Zeker doordat Martin het tekstueel ook catchy aanpakt. Cœur de Pirate baant zich dus een weg door je gehoorkanalen om haar nieuwste single in je hoofd te planten. Het lijkt haar dan ook te lukken, want de rustige vibe die ze uitstraalt met de track, gaat perfect op in je leven. Het ideale nummer om ook in niet-Franstalige grondgebied voet aan wal te zetten dus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2129 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cœur de pirate – “Ne m’appelle pas”

Hoe zou het nog zijn met Cœur de pirate? Een decennium geleden veroverde de charmante zangeres uit Franstalig Canada de wereld met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.