FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (24 mei – 30 mei)

©CPU – Joost Van Hoey

Wat een week! Muse kondigt een remix aan, het Belgian Festivals Run geeft een kijkje achter de schermen van festivals zoals Rock Werchter, singer-songwriter Rina Sawayama die haar acteerdebuut maakt… En is er een Oasis-reünie op komst? De bassist van Megadeth werd ontslagen en een koptelefoon van gerecycleerde vinyl maakt zijn intrede op de markt. Kom meer te weten over al deze items in onze nieuwste nieuwtjes van de week!

Muse kondigt remix van Origin of Symmetry aan voor de 20ste verjaardag van het album

Om de aanstaande 20ste verjaardag van het tweede studioalbum van Muse te vieren, brengt de band een remix uit van Origin of Symmetry. De nieuwe versie van het album, genaamd Origin of Symmetry: XX Anniversary RemiXX, komt uit op 18 juni. Een release op vinyl volgt daarna op 9 juli. Wie een hoop nummers verwacht die gemixt zijn door dj’s, heeft het mis. De band werkte namelijk nauw samen met producer Rich Costey om het materiaal te herzien en een meer open, dynamisch en minder vlak geluid te vinden. Het resultaat is dat de fans een vollere instrumentatie zullen horen, zodat bepaalde geluiden die voorheen werden verborgen of gedempt waren in de mix nu meer aanwezig kunnen zijn.

Is er een Oasis-reünie in zicht? 

Afgelopen week liet Noel Gallagher weten dat hij voor 100 miljoen pond Oasis terug bij elkaar zou brengen. Oasis zou Oasis niet zijn moest er geen contradicterende reactie van Liam op zijn broers uitspraak komen, en die kwam er ook. Liam Gallagher antwoorde op een post van een fanpagina dat hij Oasis gratis zou hervormen en geen 100 miljoen pond zou vragen zoals Noel. De band ging in 2009 uit elkaar na een uit de hand gelopen ruzie tussen de broers, die tot vandaag nog steeds gaande is. Noel liet nadien nog weten dat hij een reünie toch niet ziet zitten, omdat hij daar ‘geen zin in heeft’.

Doe mee aan de Belgian Festivals Run

Op échte festivals moeten we nog even wachten. Maar je kan je alvast opwarmen, want op 17, 18, 19 en 20 juni kun je virtueel langs de geschiedenis van Rock Werchter, Couleur Café, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop lopen. Je ontdekt er tal van beelden achter de schermen verzameld door Stijn Van de Voorde, die in het archief dook van Studio Brussel. De opbrengst van de Belgian Festivals Run gaat integraal naar LIVE2020, het steunfonds voor en door de Belgische livemuzieksector. Bekijk zeker de website voor meer info.

Megadeth-bassist David Ellefson ontslagen na verdenking van seksueel misbruik

De bassist van Megadeth, David Ellefson, zou seksueel getinte berichten hebben gestuurd naar een minderjarig meisje. Hij ontkent dit en zegt dat iemand met slechte bedoelingen zijn carrière wilt verpesten. De band blijft niet stil zitten bij zulke beschuldigingen en heeft hem per direct ontslagen. Dat hebben ze aangekondigd via Twitter. De band zal nu op zoek moeten naar een nieuwe bassist. David zat bij de band sinds het begin in 1983, een groot verlies dus.

Rina Sawayama maakt haar acteerdebuut in John Wick 4

Rina Sawayama, bekend van nummers zoals “XS” en “STFU!”, gaat haar acteerdebuut maken in de nieuwe John Wick-film. Volgens regisseur Chad Stahelski is Rina een toptalent dat de film naar een hoger niveau zal tillen. Samen met hoofdrolspeler Keanu Reeves zal ze te zien zijn in de zalen vanaf mei 2022.

Een koptelefoon van gerecycleerde vinyl?

Het bedrijf AIAIAI, ja je leest het goed, brengt de nieuwe TMA-2 Ninja Tune Headphones op de markt. Deze koptelefoon is gemaakt van gerecycleerde vinyl en mikt op comfort en kwaliteit. AIAIAI werkt al 10 jaar aan dit model, het is duurzaam, heeft goede specificaties en een simplistische design. En je voelt je nog eens extra goed, want je weet dat het een duurzaam product is. De vraag is nu of er meer gerecycleerde producten op de markt komen in de audio-industrie. De toekomst ziet er alvast goed uit! Klik hier voor meer info.

68 posts

About author
Uw lokale fotografe en muziekliefhebber :)
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Parliamo - "Echo in My Chamber"

Een maand na de release van hun vorige nummer “She’s Only Human” komt de Schotse band Parliamo alweer met een knaller die…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Typhoons (★★★½): Headbangen met je heupen

Dat een knaller van een debuutalbum achteraf vaak een vervloekt geschenk blijkt, moet je maar eens vragen aan ene Julian Casablancas. Onvoorzien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.