banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads – “I Wanna Be a Girl”

© Juno Lauwers

Begin 2019 mochten we de debuutsingle van Meltheads in première loslaten op de wereld. Twee jaar later is het duidelijk dat de Antwerpenaren niet hebben stilgezeten. Met “Disco of L’amore” veroverde de band al redelijk wat naamsbekendheid, maar een echte doorbraak kwam er vooralsnog niet. Tijd om daar dus verandering in te brengen.

Waar vorige singles ergens zweefden tussen dromerige indierock, punk en surf, ramt “I Wanna Be a Girl” er meteen op los. Twee minuten lang worden we stevig door elkaar geschud door een rammelende gitaar, een drumstel waar vermoedelijk niet veel meer van overeind staat en de schreeuwerige, maar toch meeslepende stem van frontman Sietse. “I Wanna Be a Girl” is een rechttoe, rechtaan, rammelende punksong zonder al te veel scrupules en toch slaagt de band erin om zich te onderscheiden van andere genregenoten. De kracht van Meltheads ligt er dan ook in dat het zootje ongeregeld niet alleen live het kot afbreekt, maar deze energie ook weet laten terugkomen in digitaal formaat. Wij kijken alvast uit naar meer van dit.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Dansennnn
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Antwerpen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 08/10 @ Kavka (Antwerpen)

Na een jaartje covidpauze is het eindelijk zover! De tweede editie van Sound Track werd op gang getrapt in Aarschot en Antwerpen….
Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 08/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. De wedstrijd werd namelijk op touw gezet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.