Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NAYANA IZ – “Breaking Point”

NAYANA IZ groeide op in het noorden van Londen en staat al een tijdje te popelen om de wereld met haar muziek te veroveren. In de vakpers wordt ze mede dankzij het nummer “TNT” op handen gedragen en ook wij zijn al een tijdje fan van de eigenwijze Britse muzikante. Haar Indische roots en MF Doom behoren tot haar grootste inspiratiebronnen en dat komt ook echt naar voren als je naar haar nummers luistert. In november werd NAYANA IZ uitgenodigd voor een sessie bij het populaire YouTube-kanaal COLORS en dat bracht haar nog wat meer onder de aandacht bij een breder publiek. Op nieuwe muziek moeten we toch al weer een tijdje wachten, maar daar brengt ze met “Breaking Point” vandaag eindelijk verandering in.

De eerste solorelease van NAYANA IZ in 2021 liet lang op zich wachten, maar dat bleek het allemaal waard te zijn. De bitsige en vlijmscherpe beats die haar raps op doorbraaksingles “TNT” en “How We Do” kenmerkten, maken plaats voor diepgaandere instrumentatie waarin een kalmerende piano een sleutelrol inneemt. Tijdens het refrein treedt haar prachtige en zeer gevoelvolle zangstem subliem naar voren. Het nummer voelt ook effectief aan als een breekpunt in haar carrière waarmee ze nieuwe wegen en stromingen wil uitgaan en daar slaagt ze met verve in. Tijdens de strofes wordt er wel nog gerapt, maar het is iets minder ‘in your face’ en er zit naar ons gevoel meer gevoel en emotie in dan ooit tevoren. NAYANA IZ maakt ons met “Breaking Point” alleszins heel benieuwd naar haar aankomend project!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1917 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NAYANA IZ - "Rani"

Ook in de geroutineerde rapwereld is er nog veel ruimte voor vernieuwing. De Noord-Londense NAYANA IZ is alvast klaar om iedereen met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NAYANA IZ - "partner in crime"

De naam van de Britse NAYANA IZ (‘eye-zee’) betekent ‘mooie ogen’, en het is door die ogen dat NAYANA de wereld bekijkt….
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #23

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.