Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NAYANA IZ – “partner in crime”

De naam van de Britse NAYANA IZ (‘eye-zee’) betekent ‘mooie ogen’, en het is door die ogen dat NAYANA de wereld bekijkt. Al is ze nog maar 20 jaar oud, ze voelt zich naar eigen zeggen honderdduizend jaar oud. Dat zal niet in het minste liggen aan hoe intensief ze met muziek bezig is. In augustus verscheen nog haar debuut-ep SMOKE & FLY en voor de rest is ze actief in het Londense undergroundcollectief NiNE8. Ook Biig Piig en Lava La Rue rekenen zich tot dit allegaartje van muzikanten en kunstenaars dat in september NO SMOKE VOL. 2 uitbracht. Tot dan was het geluid van het collectief vrij alternatieve hiphop, maar op haar nieuwste single zoekt NAYANA IZ toegankelijkere oorden op.

Op “partner in crime” zien NAYANA’s mooie ogen een mooie wereld met haar zielsverwant. Het nummer wordt gedragen door een rustige beat, maar het zijn de blazers die in de spotlights staan. Elektronische trompetten fleuren het geheel op en volgen NAYANA op de voet. Waar ze in het begin vrij laag zingt, blijft de muziek dat ook. Wanneer dan tijdens het refrein haar zachte stem de hoogte in schiet, zijn de blazers er meteen bij. Zeker naar het einde toe zit je helemaal in de groove en teuter je de trompetten en leuke synthesizers met gemak mee. “partner in crime” is een nummer dat je al vlug op repeat laat staan, en maar goed ook. Elke keer dat je het hoort, word je een beetje gelukkiger.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NAYANA IZ - "Rani"

Ook in de geroutineerde rapwereld is er nog veel ruimte voor vernieuwing. De Noord-Londense NAYANA IZ is alvast klaar om iedereen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NAYANA IZ - "Breaking Point"

NAYANA IZ groeide op in het noorden van Londen en staat al een tijdje te popelen om de wereld met haar muziek…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #23

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.