FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound 2022 pakt verschroeiend uit met Tame Impala, The Strokes, Pavement, Dua Lipa, Nick Cave en honderden anderen

© CPU – Bert Savels

We kunnen verdrietig blijven over het feit dat we dit jaar opnieuw een alternatieve festivalzomer tegemoet gaan, of we kunnen vol verwachting uitkijken naar volgend jaar. Het Spaanse Primavera Sound doet vooral dat laatste. Aangezien het festival altijd rond begin juni plaatsvindt, is het steevast de opener van het Europese festivalseizoen en dus bijgevolg de perfecte indicator om aan te tonen wie er op festivaltour trekt. Doordat ze in Barcelona al twee jaar op rij niet kunnen feesten, pakt de organisatie het in 2022 grootser dan ooit aan. Primavera Sound 2022 telt twee weekends, kortom elf dagen feest, en is erin geslaagd om zowel de affiche van dit jaar te behouden als er een volledig nieuwe aan toe te voegen. Gevolg: een magistrale line-up.

Zo zien we onder andere Tame Impala, The Strokes, Massive AttackGorillaz, PavementTyler, the Creator en The National terugkeren, maar daarbovenop krijgen we ook nog Nick Cave & the Bad Seeds op ons bord. In het tweede weekend keren die eerste vier nog eens terug en worden de andere headliners vervangen door sterke vrouwen als Dua Lipa, Lorde (eindelijk!), Megan Thee Stallion, Yeah Yeah Yeahs en de mannen van Interpol.

Als het lijstje headliners je nog niet kon overtuigen, kunnen de volgende namen dat mogelijks wel: r&b-fenomeen Jorja Smith, muzikale kameleon Beck, Bauhaus, popkoningin Charli XCX, Disclosure, de gitaren van IDLES, de comeback van Beach House, 100 gecs, King Krule, Kacey Musgraves en haar nieuwe plaat, Jamie xxBikini KillSharon Van EttenBrockhampton, rijzende ster Little Simz, de Australiërs van King Gizzard & The Lizard Wizard, Fontaines D.C.Dinosaur Jr., enfant terrible slowthai, girl in red, Caribou, black midi, Big Thief, Run the JewelsM.I.A., Jessie Ware, Slowdive, Mogwai, rapper Burna BoyCourtney Barnett, de comeback van Clairo, Alabama Shakes-frontvrouw Brittany Howard, jonge talenten als Griff, Erika de Casier, Priya Ragu en Holly Humberstone, de mannen van SquidDry Cleaning en Rolling Blackouts Coastal Fever, Japanese Breakfast, Chet Faker, Sons of Kemet, Bad Gyal’s Gogo Club show, Iceage, Kamaal Williams, vrouwen van de draaitafel Nina Kraviz, Amelie Lens en Peggy Gou en natuurlijk onze eigen Angèle.

Zij en nog zoveel meer zullen in de zomer van 2022 te zien zijn in Barcelona op de verschillende podia van Primavera Sound. Wie precies op welke dag speelt, meer info over de ticketverkoop en de rest van de line-up kan je vinden op de website van het festival. Wel kunnen we je meegeven dat weekend 1 plaatsvindt van 2 tot 4 juni en weekend 2 van 9 tot 11 juni. Tussen 5 en 8 juni opent Primavera Sound een nieuwe dimensie en op 12 juni bouwen de Spanjaarden een feestje op het strand.

Primavera Sound Barcelona pakt dus uit met een fantastische affiche, maar dat biedt ook mogelijkheden voor België en Nederland. Dat er zoveel mooie namen in Europa zijn in de zomer van 2022, is dus goed nieuws voor festivals als Rock Werchter, Pinkpop, Best Kept Secret en dergelijke. We hebben er bijzonder lang op moeten wachten, maar de zomer van 2022 belooft er eentje te worden die we nooit meer zullen vergeten.

https://twitter.com/Primavera_Sound/status/1397120643183878153?s=20

1750 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound pakt uit met Blur, Kendrick Lamar en meer in Barcelona & Madrid!

Afgelopen zomer was Barcelona het epicentrum van de indierock. Muziekliefhebbers konden zich toen tien dagen lang laven aan zon, zee, strand en…
Features

Nabeschouwing Primavera Sound Barcelona 2022: Zon, zee, prachtige muziek en een streepje Spaanse chaos

Als je muziek een warm hart toedraagt, is het je waarschijnlijk niet ontgaan: de muzikale hoogmis van het jaar speelde zich de…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.