Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Folly Group – “Awake and Hungry”

Het is geduldig wachten tot we kunnen zien wat Folly Group in zijn mars heeft. De nieuwe Britse groep, van het postpunk-geslacht (of wat had je anders gedacht), staat al even op onze radar. In een jaar waar Squid en Black Country, New Road al fantastische platen hebben uitgebracht, met black midi in aantocht, geraken nieuwe bands al eens snel bedolven. Binnenkort brengt Folly Group echter hun eigen debuutep uit, en vorige singles “Sand Fight” en “Four Wheel Drive” toonden aan dat die zeker het beluisteren waard zal zijn.

Dit nieuw nummer, “Awake and Hungry”, begint eigenlijk op licht akelige wijze, met een droog spoken word-stukje en een grommende bas die even zijn gang gaat, vooraleer het chaotisch samenspel tussen drums en gitaar ingezet wordt. Daarna krijgen we een kort rustmoment, maar niet veel later slaat een nieuwe typische postpunky riff ons om de oren. De deadpan delivery van de zang maakt van “Awake and Hungry” iets zuurs en deels overweldigends. “Awake and Hungry” probeert veel tegelijkertijd te doen, en slaagt daar grotendeels in, maar valt naar het einde toe toch wat onhandig uit mekaar. Folly Group blijft wel the real deal, niet zomaar de zoveelste postpunk-opportunist, en brengen een meer donkere sound dan hun collega’s.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

125 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yard Act - The Overload (★★★★): Groovy postpunk met sarcasme als leidraad

Bijna op de kop één jaar geleden stormde Yard Act met veel bravoure en een gezonde portie arrogantie de postpunk- en gitaarwereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Rich"

We keken al exact vier maanden uit naar het debuutalbum van Yard Act, maar helaas is er een en ander verschoven in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Milk TV - "Anorak"

Milk TV nestelt zich al even in onze nu door kerstmarktstalletjes overrompelde hoofdstad Brussel. De band bestaat uit Matthieu Peyraud als zanger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.