Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Folly Group – “Awake and Hungry”

Het is geduldig wachten tot we kunnen zien wat Folly Group in zijn mars heeft. De nieuwe Britse groep, van het postpunk-geslacht (of wat had je anders gedacht), staat al even op onze radar. In een jaar waar Squid en Black Country, New Road al fantastische platen hebben uitgebracht, met black midi in aantocht, geraken nieuwe bands al eens snel bedolven. Binnenkort brengt Folly Group echter hun eigen debuutep uit, en vorige singles “Sand Fight” en “Four Wheel Drive” toonden aan dat die zeker het beluisteren waard zal zijn.

Dit nieuw nummer, “Awake and Hungry”, begint eigenlijk op licht akelige wijze, met een droog spoken word-stukje en een grommende bas die even zijn gang gaat, vooraleer het chaotisch samenspel tussen drums en gitaar ingezet wordt. Daarna krijgen we een kort rustmoment, maar niet veel later slaat een nieuwe typische postpunky riff ons om de oren. De deadpan delivery van de zang maakt van “Awake and Hungry” iets zuurs en deels overweldigends. “Awake and Hungry” probeert veel tegelijkertijd te doen, en slaagt daar grotendeels in, maar valt naar het einde toe toch wat onhandig uit mekaar. Folly Group blijft wel the real deal, niet zomaar de zoveelste postpunk-opportunist, en brengen een meer donkere sound dan hun collega’s.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

152 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Upheaval"

Dat The Lounge Society een belangrijk deel is van de nieuwe generatie veelbelovende gitaarbands, valt tegenwoordig nog moeilijk te ontkennen. De Britse…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 - "Magdalene"

Hoewel de naam het doet vermoeden, is Italia 90 geen Italiaanse band. De vier Britten maken onder de naam Italia 90 stevige…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Interpol - The Other Side of Make-Believe (★★★): Eetstokjes in een rokerige bar

De New Yorkse band Interpol heeft intussen een carrière van meer dan twintig jaar op de teller, en op die tijd is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.