Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Folly Group – “Awake and Hungry”

Het is geduldig wachten tot we kunnen zien wat Folly Group in zijn mars heeft. De nieuwe Britse groep, van het postpunk-geslacht (of wat had je anders gedacht), staat al even op onze radar. In een jaar waar Squid en Black Country, New Road al fantastische platen hebben uitgebracht, met black midi in aantocht, geraken nieuwe bands al eens snel bedolven. Binnenkort brengt Folly Group echter hun eigen debuutep uit, en vorige singles “Sand Fight” en “Four Wheel Drive” toonden aan dat die zeker het beluisteren waard zal zijn.

Dit nieuw nummer, “Awake and Hungry”, begint eigenlijk op licht akelige wijze, met een droog spoken word-stukje en een grommende bas die even zijn gang gaat, vooraleer het chaotisch samenspel tussen drums en gitaar ingezet wordt. Daarna krijgen we een kort rustmoment, maar niet veel later slaat een nieuwe typische postpunky riff ons om de oren. De deadpan delivery van de zang maakt van “Awake and Hungry” iets zuurs en deels overweldigends. “Awake and Hungry” probeert veel tegelijkertijd te doen, en slaagt daar grotendeels in, maar valt naar het einde toe toch wat onhandig uit mekaar. Folly Group blijft wel the real deal, niet zomaar de zoveelste postpunk-opportunist, en brengen een meer donkere sound dan hun collega’s.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Folly Group - "Strange Neighbour"

Folly Group is stilaan een grote speler aan het worden binnen de postpunkscene. Verrassend is dat ook moeilijk te noemen, want hun…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Rotterdam(n)

Op de laatste dag van Left of the Dial zijn de benen al wat vermoeider, de oogjes kleiner en de stemmen al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.