Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Murlocs – “Eating At You”

Workaholics zullen altijd wel iets vinden om te doen, en hetzelfde geldt voor Ambrose Kenny-Smith. De King Gizzard & the Lizard Wizard-gazant heeft nu al een tijdje naast zijn werk voor KG, ook zijn eigen band. Met albums als Young Blindness en Manic Candid Episode hebben The Murlocs echter al laten zien dat ze veel meer zijn dan ‘maar’ een zijprojectje. Dit jaar brengen ze nu toch ondertussen al hun vijfde album uit, waarvan “Eating At You” de tweede single is.

Het nummer heeft toch wel een ander tempo dan de vorige single “Francesca”. Kenny-Smith kon het weer niet laten om zijn mondharmonica niet te gebruiken, wat een meeslepende intro oplevert. “Eating At You” is aan de gemoedelijke en zonnige kant, maar heeft nu ook niet meteen veel om het lijf. Het is een meezingertje, iets voor tussendoor. De videoclip is wel wat van een andere makelij, want daar zien we The Murlocs in een schijnbaar dronken bui nog wat opgekropte energie loslaten in een verlaten pand. Benieuwd wat het volledige album zal geven!

Juni wordt smullen voor psychedelische rock-fans, want naast een nieuw album van ‘moederband’ King Gizzard vroeg in de maand, krijgen we Bittersweet Demons van The Murlocs te horen, en dat op 25 juni.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

173 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Murlocs @ Ancienne Belgique (AB Box): Meer dan een zijproject

Buiten King Gizzard & The Lizard Wizard bestaat er nog een hele reeks aan zijprojecten van de leden. Eentje daarvan is The…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Murlocs - Calm Ya Farm (★★★½): Frivole country

Met de constante stroom aan muziek die King Gizzard and The Lizard Wizard uitbrengt, zou je denken dat de leden geen tijd…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.