Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Crew – “One Voice”

We stoten vandaag op een nieuwkomer in de Epitaph-stal. The Crew is een nieuwe formatie met een verleden om van te duizelen: Fletcher Dragge en Byron McMackin van Pennywise, Mike Muir van Suicidal Tendencies en Tim Armstrong en Matt Freeman van Rancid. Dat dit vijftal uitgerekend op Epitaph komt te staan, is niet verwonderlijk. Deze heren hebben niets meer te bewijzen en willen de wereld met dit nummer een duidelijke boodschap meegeven: “One Voice, One Crew”. Een boodschap die de wereld misschien nu meer dan ooit nodig heeft.

Het resultaat is catchy punkrock met een klein hardcore-tintje. Het doet met momenten hard aan H2O denken en aan het eerder genoemde Pennywise, maar het is geen zwaar uptempo-nummer en er is hier ruimte gelaten om bepaalde aspecten te benadrukken. Na een snedige start neemt de band snel gas terug om de stem te laten invallen met de ritmesectie. Daarna wordt de gitaar terug bovengehaald en bouwt het systematisch op naar een refrein dat je na één luisterbeurt naadloos kan meezingen. Het muzikale deel in dit nummer is zeker prima en de stem zorgt voor een leuke schorheid die je bij Rancid ook kan horen. Ooit denk je dat Tim Armstrong niet kan volgen met zijn stem, maar dat maakt het net interessant. Ook de backing vocals zijn heerlijk meezingbaar.

The Crew gaat niet naar huis met de prijs voor origineelste nummer, maar deze heren moeten we geen nummer leren maken. Alle onderdelen zitten in “One Voice”: leuke singalongs, een uitstekende boodschap en een oorwurm die heerlijk blijft hangen. Ook de productie is fantastisch en sluit naadloos aan bij alles wat de band wil laten horen. Het nummer zal op 2 juli op een 7″ verschijnen.

Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gossip, A Day To Remember, Johnny Marr en 16 anderen voor Pukkelpop 2019!

We geven toe, we zijn toch wel behoorlijk onder de indruk van Pukkelpop’s affiche voor komende zomer. Met zeer leuke acts uit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES, Eels, White Lies, Pennywise en 11 andere rocknamen voor Pukkelpop 2019!

Pukkelpop kondigde het vorige week reeds aan, de nieuwe lichting namen is er één voor de rockfan. Belofte maakt schuld en zo…
AlbumsRecensies

RAT BOY - INTERNATIONALLY UNKNOWN (★★★★): Een energieke verzameling anthems met edgy kantje

INTERNATIONALLY UNKNOWN heet de nieuwe plaat van RAT BOY, het tegendeel zal echter gauw genoeg bewezen worden, want het is een knaller….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.