Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manic Street Preachers – “Orwellian”

© CPU – Bert Savels

Manic Street Preachers kan je gerust oude rotten in het vak noemen. De groep maakt zich klaar om op 3 september zijn veertiende plaat uit te brengen. De plaat komt er na hun niet al te memorabele laatste plaat Resistance Is Futile uit 2019. Toch lijkt de band terug naar oude glorie te zoeken, want de invloeden op The Ultra Vivid Lament komen uit in het begin van hun carrière. Er wordt gesproken van inspiratie uit de hoek van ABBA, Talk Talk, Echo & The Bunnymen en David Bowie. Ook te horen op de plaat: Mark Lanegan en Julia Cumming van Sunflower Bean. Eerste single “Orwellian” schetst een positieve melodie met een cynisch wereldbeeld.

Met een fijne piano start “Orwellian” zeer fris en eens de herkenbare vocals van frontman James Dean Bradfield zich in het geheel mengen, hoor je meteen een herkenbaar Manics-nummer. Het refrein is heel aanstekelijk en klinkt zoals een rasecht Brits nummer moet klinken: groots en aanstekelijk. De hoopvolle sound wordt doorspekt met minder positieve lyrics, waardoor de boomerattitude van de band zich vooral daar naar boven laat komen. Toch kunnen we niet anders dan meezingen met teksten als ‘I walk you through the apocalypse’ en dan weet je dat het nummer geslaagd is.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3180 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.