AlbumsFeatured albumsRecensies

Millie Turner – Eye of the Storm (★★★): Popbriesje in de lente

Millie Turner zit in de fleur van haar leven, want ze ruilde nog niet al te lang geleden haar schoolboeken in voor een leven in de studio. De negentienjarige spring-in-’t-veld uit Oost-Londen zocht al van kleins af aan naar mogelijkheden om haar creativiteit en ambitie kwijt te kunnen. Uiteindelijk bleek muziek haar ultieme liefde en leerde ze dankzij een vriend gitaarspelen. In 2019 bracht ze haar eerste ep Hide+Seek uit en sinds vandaag is haar discografie een minialbum rijker met de release van Eye of the Storm.

De popmuziek van Millie Turner heeft niet per se een vernieuwend karakter maar toch kunnen we niet stellen dat de opener “Eye of the Storm” gedateerd klinkt. De vrolijkheid en het enthousiasme komen al lichtjes aan de oppervlakte in de titeltrack, maar komen vervolgens in het leutige “Concrete Tragedy” pas helemaal voor de dag. Iets later horen we op “Talk To Me” eerst een aarzelende zangeres die in het refrein helemaal uitpakt met een echt meezingmoment en ons zo toch bijblijft. Ondanks dat “Search Party” en “Underwater” daar niet helemaal aan kunnen tippen, zit er toch ook potentieel in deze dromerige popproducties.

Er is weinig tot niets aan te merken op de producties van Eye of the Storm en daar schuilt wellicht het zwaktepunt van het album. Nummers als “Pull Me Under” of “Wild Frown” hebben net iets te weinig kantjes en klinken net iets te perfect om een blijvende indruk te maken. Hetgeen die nummers te weinig hebben, heeft “Sunshine” dan weer te veel. Ietwat meer eenvoud had het resultaat zeker deugd gedaan, want zonder de te vrolijke productie hadden we deze song met zekerheid bovenaan onze afspeellijsten gezet. Slecht of saai kunnen we bovengenoemde nummers gelukkig niet noemen, maar de juiste nuances hadden het niveau aanzienlijk doen stijgen.

Wie een ware wervelwind aan popdeuntjes verwacht, willen we op voorhand al meegeven dat Eye of the Storm eerder een aanstekelijk popbriesje is en niet de stormloop veroorzaakt die de albumtitel aanvankelijk doet vermoeden. De voorspelbaarheid van haar perfect geschreven en uitgewerkte nummers speelt op sommige momenten in het nadeel van de jonge zangeres, die klaarblijkelijk het talent heeft om iets inspirerender uit de hoek te komen. Eye of the Storm zal wellicht niet al te veel eindejaarslijstjes halen, maar toch heeft het project ook genoeg charme om ons vrolijk genoeg te stemmen. Het moet niet altijd stormachtig zijn. Een aangenaam briesje doet in deze drukke tijden soms ook eens deugd.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Millie Turner - "Eye of the Storm"

Millie Turner verrast ons alweer met een gloednieuwe single. Nog maar pas van de schoolbanken en toch is deze Britse al op…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 135

Het was warm, heel warm afgelopen week. Maar dat wil niet zeggen dat er geen muziek verscheen, meer nog er verscheen heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.