Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gaspard Augé (Justice) – “Hey!”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De breuk van Daft Punk eerder dit jaar kwam voor velen als een schok, maar voor troonopvolgers Xavier de Rosnay en Gaspard Augé bracht het nieuws één voordeel met zich mee: de kroonprinsen van de Franse house kunnen zich nu gewoon koningen noemen. De twee duo’s tappen niet alleen op stilistisch vlak uit het zelfde vaatje, maar vinden elkaar ook in hun beperkte hoeveelheid studioalbums. Het is namelijk al van 2016 geleden dat Justice volledig nieuw werk op de wereld losliet. Twee jaar na Woman volgde nog Woman Worldwide, waarop de nieuwe songs samen met wat oud materiaal in de blender werden gegooid (Alive 2007, iemand?), maar daar bleef het bij.

Broeden de heren (net als onze Compact Disk Dummies) geduldig op een nieuwe “Genesis”, of volgt binnen ongeveer drie jaar ook een onaangekondigde zelfvernietigingsscène in een desolaat landschap? We hebben geen flauw idee. Eerlijk gezegd zijn we de vraag zelfs alweer vergeten, want we beluisterden net de nieuwe single van Justice! Goed, op Spotify staat als eerste de naam Gaspard Augé, maar het feit dat “Hey!” zich gelijktijdig op de pagina van zijn hoofdproject manifesteerde zegt eigenlijk al genoeg. Slaat de man op zijn eentje een nieuwe weg in, dan is die nieuwe weg klaarblijkelijk de verbindingsweg tussen de snelweg en een tankstation met optioneel duur wegrestaurant: voor je het weet ben je er alweer weg.

Is dat daarom een aanklacht aan het adres van “Hey!”? Beslist niet. Net als vorige single “Force majeure” brengt het nummer aanstekelijke disco zoals we die al op Woman hoorden. De akkoordprogressie lijkt te zijn geleend van Justice-oudje “Brianvision”, maar het tempo ligt ditmaal een stuk hoger. Het resultaat wekt beelden op van galopperende paarden en duizelingwekkende achtervolgingsscènes, en dan moesten we de (opvallend korte) muziekvideo zelfs nog bekijken.

Het solodebuut van Gaspard Augé zal Escapades heten en verschijnt op 25 juni. We kijken er alvast naar uit, al twijfelen we er niet aan dat we het in onze platenkast uiteindelijk halfbewust onder de ‘J’ zullen klasseren.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "Saturnine" (feat. Miguel)

Hyperdrama begint steeds meer vorm te krijgen. Justice is namelijk al sinds begin dit jaar singles aan het uitbrengen in de aanloop naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "Incognito"

‘We are your friends’, klonk het bijna twintig jaar geleden bij Justice, en die vrienden brengen binnenkort eindelijk nog eens een nieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.