Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Gaspard Augé (Justice) – “Force majeure”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Justice heeft, ondanks zijn beperkte discografie, toch een legendarische status weten te verwerven. Dat is vooral te danken aan het debuut uit 2007 waarop klassiekers als “D.A.N.C.E.” en “Genesis” staan. Het laatste wapenfeit van het Franse duo dateert van 2016 en het ziet er niet naar uit dat er meteen nieuwe muziek staat aan te komen. Daarom besloot Gaspard Augé, de helft van de band, om een solocarrière te lanceren. Dat doet hij vandaag met “Force majeure”, zijn eerste single als solo-artiest. De single komt op zijn debuutalbum Escapades, dat nog geen releasedatum heeft.

Hoewel de man dus solo gaat, is het resultaat weinig vernieuwend als je het vergelijkt met Justice zelf. “Force majeure” lijkt namelijk verder te gaan waar Woman in 2016 stopte en dat doet Augé vooral met een heel optimistisch geluid. Vettige synths gaan hard in combinatie met een epische opbouw die tegelijk ook catchy overkomt. Naarmate het liedje vordert, krijg je ook een funky invloed waardoor er wel wat gebeurt in de song, maar het instrumentale blijft ook hier overeind. Geen plaats dus voor vocals, waardoor er meer ruimte is om zich instrumentaal te ontwikkelen. Benieuwd wat dit op de volledige plaat zal geven.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "Donna"

Justice is eindelijk terug, maar helaas niet met nieuwe muziek. Of ja, daar valt uiteindelijk wel een woordje uitleg bij te vermelden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Bieber - "Beautiful Love (Free Fire)"

De Canadese popster Justin Bieber heeft wellicht evenveel fervente fans als minder enthousiasten over zijn muziek, maar toch valt er één ding…
AlbumsRecensies

Gaspard Augé - Escapades (★★½): Dertien in een dozijn

Frankrijk staat bekend om heel wat dingen, gaande van het stokbrood – de baguette, zo u wil – tot de Eiffeltoren. Ergens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.