Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Gaspard Augé (Justice) – “Force majeure”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Justice heeft, ondanks zijn beperkte discografie, toch een legendarische status weten te verwerven. Dat is vooral te danken aan het debuut uit 2007 waarop klassiekers als “D.A.N.C.E.” en “Genesis” staan. Het laatste wapenfeit van het Franse duo dateert van 2016 en het ziet er niet naar uit dat er meteen nieuwe muziek staat aan te komen. Daarom besloot Gaspard Augé, de helft van de band, om een solocarrière te lanceren. Dat doet hij vandaag met “Force majeure”, zijn eerste single als solo-artiest. De single komt op zijn debuutalbum Escapades, dat nog geen releasedatum heeft.

Hoewel de man dus solo gaat, is het resultaat weinig vernieuwend als je het vergelijkt met Justice zelf. “Force majeure” lijkt namelijk verder te gaan waar Woman in 2016 stopte en dat doet Augé vooral met een heel optimistisch geluid. Vettige synths gaan hard in combinatie met een epische opbouw die tegelijk ook catchy overkomt. Naarmate het liedje vordert, krijg je ook een funky invloed waardoor er wel wat gebeurt in de song, maar het instrumentale blijft ook hier overeind. Geen plaats dus voor vocals, waardoor er meer ruimte is om zich instrumentaal te ontwikkelen. Benieuwd wat dit op de volledige plaat zal geven.

3038 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gaspard Augé (Justice) – “Hey!”

De breuk van Daft Punk eerder dit jaar kwam voor velen als een schok, maar voor troonopvolgers Xavier de Rosnay en Gaspard…
AlbumsRecensies

Justin Bieber - Justice (★★★★): Verrassend authentieke pop

Wie had ooit gedacht dat Justin Bieber meer dan tien jaar na zijn gigantische doorbraak nog succesvol muziek zou maken? Doorheen de…
AlbumsRecensies

Brandee Younger & Dezron Douglas - Force Majeure (★★★★): Rust in chaotische tijden

Als geen ander bewijst het magistraal mooie opus Force Majeure, bedacht en uitgevoerd door componiste/harpiste Brandee Younger (wiens muzikale roots te vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.