Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Gaspard Augé (Justice) – “Force majeure”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Justice heeft, ondanks zijn beperkte discografie, toch een legendarische status weten te verwerven. Dat is vooral te danken aan het debuut uit 2007 waarop klassiekers als “D.A.N.C.E.” en “Genesis” staan. Het laatste wapenfeit van het Franse duo dateert van 2016 en het ziet er niet naar uit dat er meteen nieuwe muziek staat aan te komen. Daarom besloot Gaspard Augé, de helft van de band, om een solocarrière te lanceren. Dat doet hij vandaag met “Force majeure”, zijn eerste single als solo-artiest. De single komt op zijn debuutalbum Escapades, dat nog geen releasedatum heeft.

Hoewel de man dus solo gaat, is het resultaat weinig vernieuwend als je het vergelijkt met Justice zelf. “Force majeure” lijkt namelijk verder te gaan waar Woman in 2016 stopte en dat doet Augé vooral met een heel optimistisch geluid. Vettige synths gaan hard in combinatie met een epische opbouw die tegelijk ook catchy overkomt. Naarmate het liedje vordert, krijg je ook een funky invloed waardoor er wel wat gebeurt in de song, maar het instrumentale blijft ook hier overeind. Geen plaats dus voor vocals, waardoor er meer ruimte is om zich instrumentaal te ontwikkelen. Benieuwd wat dit op de volledige plaat zal geven.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "Saturnine" (feat. Miguel)

Hyperdrama begint steeds meer vorm te krijgen. Justice is namelijk al sinds begin dit jaar singles aan het uitbrengen in de aanloop naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "Incognito"

‘We are your friends’, klonk het bijna twintig jaar geleden bij Justice, en die vrienden brengen binnenkort eindelijk nog eens een nieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.