Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clowns – ”Does It Matter?”

De Australische band Clowns brengt voor het eerst in twee jaar weer nieuwe muziek uit; en dat is geen grap. Na hun vierde album Nature / Nurture uit 2019 laat de hardcorepunkformatie voor het eerst weer van zich horen. De band is inmiddels al een tijdje bezig. Hun muzikale carrière begon in 2011 met de single “Repeat After Me”. De schreeuwende stem van Stevie Williams, de geluidskwaliteit die doet denken aan een leegstaande garage en gitaren met heel veel distortion doen ons denken aan punklegendes als The Descendents.

Met hun nieuwe single “Does It Matter?” slaat de band een andere weg in. Voor het eerst heeft iemand anders meegeschreven aan het nummer, en dat is niemand anders dan songwriter en producer Matt Squire (Panic! At The Disco en Ariana Grande). En dat is goed te horen. De energieke riffs die het nummer openen en het heldere geluid duwen deze single meer richting poppunk à la NOFX en blink-182. Het refrein is heerlijk om mee te zingen, net als de hook die bassist Hanny Tilbrook op het einde er nog even tussendoor gooit: ‘Even though time is infinite / I’m not thinking of the next minute.’ Zelfs dan blijkt de koek nog niet op; aan het eind komt er nog een sterk kunstje gitaarwerk met een nihilistische singalong.

Een heerlijke knaller om flink vals mee te zingen in de auto. Clowns hebben de afstand tussen plakkerige hardcorepunk naar veel schonere poppunk moeiteloos overbrugd. De anarchie en rebellie waar Clowns om bekend staat wordt hier in een nieuw fris jasje gegoten, de keuze om de schrijverstafel wat uit te breiden heeft ze zeker geen windeieren gelegd. Hun passage op het Sjock Festival werd helaas afgelast, maar we kunnen nu al niet wachten op meer materiaal van de punkers van Down Under.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ariana Grande - eternal sunshine (★★★½): Terugkeer naar de hoogdagen

Ariana Grande valt niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Sweetener, thank you, next en Positions volgden kort op elkaar en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "I'm a Rat"

Tegenwoordig zijn er nog maar een handvol punkgroepen die de essentie van het genre weten vast te houden. Een constante factor gedurende…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.