Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single With Confidence – “Cult”

Hoewel poppunk zijn populariteitspiek al zo’n vijf jaar voorbij is, zijn de toenmalige grote namen vandaag de dag nog steeds heel actief. With Confidence is zo’n band die hardnekkig blijft doorgaan om zijn fanbase gelukkig te houden. Dit doen ze door aanstekelijke en herkenbare nummers te maken. Iets meer dan een maand na het uitbrengen van een eerste single “Big Cat Judgement Day”, droppen ze nu een tweede: “Cult”. Met dat duo heeft With Confidence alvast een goede basis gelegd voor een eventuele volgende plaat, maar hebben ze ons nog niet volledig overtuigd.

“Cult” is een leuk nummer, maar niet veel meer dan dat. De band brengt niets extreem vernieuwends ten opzichte van hun eerdere nummers, en dat is op zich geen probleem, aangezien hun vorige projecten het zo goed deden voor hen. “Cult” gaat over een verstikkende situatie waarin zanger Jayden Seeley zich bevindt, die hij vergelijkt met een sekte waar je niet zomaar uit kan stappen. De link met een ongezonde relatie is voor ons logisch te leggen, met teksten als ‘I got my god calling up, and she won’t stop calling me, can’t you see I’m suffering’. Instrumentaal is dit een aangename luisterervaring, met een gezellige basslijn die je door het nummer leidt. Verder is er een melodieuze en wederkerende gitaarriff, en een drumpartij die leuk aansluit bij de zang. Opvallend is dat dit nummer iets radiovriendelijker klinkt dan wat we van With Confidence gewend zijn.

“Cult” is zeker een leuk nummer, maar als de band van plan is binnenkort een album te releasen, is het een rare keuze als single. Het heeft namelijk niet zo heel veel te bieden als alleenstaand liedje. Door de simpele teksten is het dan weer wel een leuke meezinger, maar we missen toch net wat creativiteit. Dat neemt niet weg dat we uitkijken naar wat With Confidence nog voor ons in petto heeft.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Year Strong - "Pipe Dream"

De Amerikaanse poppunkband Four Year Strong maakt bekend dat ze een deluxe-album uitbrengen van het eerder uitgebrachte Brain Pain. Dit album verschijnt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single State Champs – “Just Sound”

Poppunk bereikte de laatste jaren opnieuw een hoogtepunt. Met releases zoals Machine Gun Kelly’s Tickets to My Downfall en Willow’s “Transparent Soul”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.