Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Alice – “No Hard Feelings”

© CPU – Fleur De Backer

Na een radiostilte van om en bij de vier jaar, staat Wolf Alice er sinds begin dit jaar weer helemaal. Alle nieuwe muziek zal over een dikke maand resulteren in een derde langspeler die Blue Weekend werd gedoopt. Wat we van het album mogen verwachten, blijft vooralsnog zeer onduidelijk. Eerste voorsmaakje “The Last Man on Earth” werd iets dat leek op een trage kerstsingle, terwijl het viertal op het daaropvolgende “Smile” de gitaren weer als vanouds liet gieren. Mogelijk brengt het nieuwe “No Hard Feelings” eindelijk duidelijkheid, maar we moeten je opnieuw teleurstellen: we zijn er nog steeds niet veel wijzer uit geworden.

Het nieuwste exemplaar van Wolf Alice is eigenlijk weinig verrassend. “No Hard Feelings” is op zich wel een oké nummer, maar lijkt nergens naartoe te gaan. De track komt op gang met een dromerige klassieke Wolf Alice-gitaarlijn, waarop frontvrouw Ellie Rowsell haar engelenstem eens bovenhaalt en daarna heb je het eigenlijk wel zo’n beetje gehoord. Begeleidend komt er wat achtergrondgezang bij kijken, maar echt een meerwaarde kunnen we het niet noemen. “No Hard Feelings” kabbelt om het grof te zeggen een kleine drie minuten voort zonder dat er echt iets boeiends gebeurt. De sfeer die Wolf Alice probeert te scheppen klinkt zeker oké, maar van een overtuigende single kunnen we wederom niet spreken.

De release van Blue Weekend is vervroegd naar 4 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1009 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modern Woman - "Juniper"

Het verhaal van Modern Woman begon toen Sophie Harris teksten naar liedjes vertaalde op zelfgeorganiseerde voordrachten. Als graduate in letterkunde kon ze…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wolf Alice – Blue Weekend (★★★★): Meer dromerig, minder rockend

De Engelse rockers van Wolf Alice knokten zich zes jaar geleden een plek in de schijnwerpers met het lovend onthaalde debuut My…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Wolf Alice: 'Intiem beginnen, concluderen dat het niet groots genoeg klinkt en daarop verder bouwen. Dat is een leuke muzikale reis'

De Britse altrockers van Wolf Alice kunnen niet wachten om album Blue Weekend op de wereld los te laten. We spraken frontvrouw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.