Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent – “Down”

© CPU – Ymke Dirikx

Sinds maart lost Annie Clark, oftewel St. Vincent, aan het begin van elke maand een nieuwe single. Uiteindelijk zal dat aanstaande vrijdag allemaal samenvloeien in haar splinternieuwe plaat Daddy’s Home, maar voor we dat album in z’n geheel te horen krijgen, worden we nog eens verrast met “Down”. Aan de hand van de vorige singles konden we al afleiden dat de Amerikaanse artieste haar gitaar voor een groot deel aan de haak heeft gehangen, maar dat dat daarom helemaal niets slechts hoeft te betekenen. Zo konden “The Melting of the Sun” en “Pay Your Way in Pain” al op goeie woordjes rekenen en zijn de kritieken over haar achtste plaat (als je MassEducation meerekent) nu al veelbelovend. Dat laatste zullen wij vrijdag dus bevestigen of ontkrachten, maar nu dus eerst die nieuwe single.

“Down” komt op gang met een hoekig elektronicariedeltje, waarna Clark lekker zwoel binnenkomt. Het klinkt dus allemaal bijzonder mysterieus, maar als de Amerikaanse langzaamaan met haar stem de hoogte in gaat, voel je dat er meer zit aan te komen. Plots komen we in een volgende fase terecht waarin de single helemaal openbloeit. Er komen soul-, elektronica, r&b- en zelfs indie-invloeden bij aan te pas, waardoor er dus heel veel gebeurt. Het is de verdienste van St. Vincent dat het echter nooit echt overrompelend aanvoelt, maar eerder als een heuse ontdekkingstocht. “Down” is er dus eentje die perfect in het rijtje van de vorige singles past, waardoor de verwachtingen voor Daddy’s Home nog wat hoger komen te liggen.

Daddy’s Home verschijnt aanstaande vrijdag op 14 mei.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

974 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Lizzie Loveless - You Don’t Know (★★★): Zoektocht naar een eigen geluid

De naam Lizzie Lieberson zal sommige mensen bekend in de oren klinken; samen met haar zussen Kristina en Katherine maakte ze deel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent - "The Nowhere Inn"

Fans van St. Vincent bleven lang op hun honger zitten, maar hebben anno 2021 niet te klagen. Nadat het na MASSEDUCTION redelijk stil bleef…
AlbumsFeatured albumsRecensies

St. Vincent - Daddy's Home (★★★): Eentonige kwaliteit

‘I fear the future’, klonk het op St. Vincents vorige album, ondanks dat MASSEDUCTION een futuristische sound had. Was het dan een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.