Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent – “Pay Your Way In Pain”

© Zackery Michael

Ooit is ze begonnen als muzikante bij Sufjan Stevens, maar ondertussen is St. Vincent uitgegroeid tot gitaargodin. In 2007 bracht Annie Clark, zoals St. Vincent werkelijk heet, met Marry Me haar eerste album uit en sindsdien nam haar populariteit langzaamaan toe. Toen de muzikante in 2014 een naar zichzelf vernoemd album uitbracht, leverde haar dat hoge posities op in eindejaarslijstjes. St. Vincent zorgde er ook voor dat Clark de eerste solovrouw in twintig jaar was die de Grammy voor Best Alternatief Album won. Drie jaar later kregen we met MASSEDUCTION een opvolger van formaat, mogelijks zelfs beter dan de voorgaande plaat. Wat later volgde er met MassEducation een pianoversie en vorig jaar kregen we nog een remixalbum te horen.

Nu St. Vincent MASSEDUCTION volledig heeft uitgemolken, is het tijd voor nieuwe muziek. “Pay Your Way In Pain” is de eerste single van Daddy’s Home, het zesde soloalbum van de artieste dat we half mei mogen verwachten. Na enkele zomerse pianotonen slaat het nummer meteen om naar een duistere disco-achtige track, die niet al te dansbaar is. Veel gitaren krijgen we niet te horen op St. Vincents nieuwe single, maar toch weet hij te overtuigen met een vreemde en beklijvende sfeer. Doorheen “Pay Your Way In Pain” krijgen we enkele vocale uithalen te horen en de backing vocals voegen een soulvol element toe aan de muziek. ‘What do you want? What do you want?’ klinkt het in het nummer en wij willen meer van dit.

Daddy’s Home verschijnt op 14 mei.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1175 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent - "Broken Man"

Je hebt artiesten die gewoon hun ding doen, en je hebt er die er altijd een kunstzinnig randje aan proberen toe te…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret strikt o.a. Paolo Nutini, St. Vincent en Vince Staples!

En daar is Best Kept Secret eindelijk weer met een hoop nieuwe namen. Maar liefst zeventwintig worden er vandaag aan de line-up…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.