Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single St. Vincent – “The Melting Of The Sun”

© Zackery Michael

Het is nog geen maand geleden dat St. Vincent zich opnieuw een weg in ons leven wurmde. Vier jaar na MASSEDUCTION bracht de Amerikaanse begin maart “Pay Your Way In Pain” uit en daarvoor sloeg ze opnieuw de handen in elkaar met producer Jack Antonoff, die recentelijk alweer een Grammy kreeg voor zijn werk met Taylor Swift. De grootste verrassing aan de nieuwe single van Annie Clark, zoals de artieste echt heet, was het gebrek aan een gitaar en ook op haar nieuwe single laat ze haar lievelingsinstrument links liggen. Het ziet er naar uit dat Daddy’s Home aardig anders gaat klinken dan wat we gewoon zijn van St. Vincent.

Joni Mitchell, Tori Amos en Nina Simone worden alle drie aangehaald in “The Melting Of The Sun” en verder zingt St. Vincent ook nog over drugs en ‘the dark side of the moon’. Op het nummer komt de muzikante met originele melodieën en zo maakt ze er alweer een eigenzinnige track van. De backing vocals versterken het zweverige sfeertje nog wat waardoor we ons op het einde helemaal in hogere sferen bevinden. Net als “Pay Your Way In Pain” is ook dit lied verre van slecht, maar we moeten toegeven dat we de gitaar wat beginnen te missen. Desondanks kijken we nog steeds uit naar het zesde soloalbum van St. Vincent.

Daddy’s Home verschijnt op 14 mei.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Lizzie Loveless - You Don’t Know (★★★): Zoektocht naar een eigen geluid

De naam Lizzie Lieberson zal sommige mensen bekend in de oren klinken; samen met haar zussen Kristina en Katherine maakte ze deel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent - "The Nowhere Inn"

Fans van St. Vincent bleven lang op hun honger zitten, maar hebben anno 2021 niet te klagen. Nadat het na MASSEDUCTION redelijk stil bleef…
AlbumsFeatured albumsRecensies

St. Vincent - Daddy's Home (★★★): Eentonige kwaliteit

‘I fear the future’, klonk het op St. Vincents vorige album, ondanks dat MASSEDUCTION een futuristische sound had. Was het dan een…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.