Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single swim school – “outside”

Dat er een pak fijne nieuwe bandjes verscholen zit aan de andere kant van het kanaal is al lang geen geheim meer, maar wat het leuk houdt is dat we er op die manier elke week weer een paar nieuwe ontdekken. Deze week is dat ongetwijfeld swim school. Het viertal uit Edinburgh is pas sinds vorig jaar actief bezig, maar gooide meteen hoge ogen in hun thuisland. De Schotten vergelijken zichzelf met fijne bandjes als Wolf Alice en Foals, waardoor je op zich al weinig fout kan doen. Op die manier scoorden ze zelfs al een plekje op de affiche van TRNSMT Festival, het grootste festival van Schotland. Dat swim school een mooie toekomst tegemoet gaat, bewijst de band vandaag opnieuw met “outside”; naar eigen zeggen de eerste goeie song die ze schreven tijdens de lockdown.

Al vanaf de eerste tonen wordt duidelijk waar swim school naartoe wil op “outside”: lekker doorknallen. Met een fijne dosis snedige indierockgitaren wordt de track op gang getrokken, waardoor de vergelijking met Wolf Alice zeker te verklaren valt. In strofes wordt die nog wat extra kracht bijgezet door het wat rustiger aan te doen. Frontvrouw Alice – kan het toevalliger? – steelt dan nog eens de show door met haar sterke vocals te imponeren en op die manier de song naar een hoger niveau te tillen. Een fijne nieuwe ontdekking dus, swim school, waardoor we er haast nu al van overtuigd zijn dat het viertal een rooskleurige toekomst wacht.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

847 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hana Vu - "Outside"

Hana Vu, deze naam zal je in de nabije toekomst wel nog vaker zien passeren. Deze negentienjarige komt uit Los Angeles en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MorMor - "Outside"

Vandaag kregen we nog eens een nieuwe single van MorMor, de muzikale baby van Seth Nyquist. Behalve een handvol, weliswaar heerlijke, nummers,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tender – “Outside”

Tender verscheen al even geleden op onze radar, toen ze met “Belong” een wondermooie, rustgevende indruk nalieten. Dat ontging ook platenmaatschappij Partisan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.