Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saweetie – “Fast (Motion)”

Een van de grofgebekte diamanten uit de hiphopscene is Saweetie of Diamonté Harper. Haar naam heeft ze duidelijk niet gestolen, en overigens noch de harten van alle oma’s, bureauchefs of yogameesters. Wanneer je weigerachtig staat tegenover het laten weergalmen van specifieke muziek in een bepaalde context, hoef je niet eens je kansberekeningsvaardigheden boven te halen om in te zien dat er wel eens een portie kapsones aan te pas zou kunnen komen. Gewaagde teksten krijgen de (blijkbaar) nodige verwaandheid over zich en worden gebracht met een glamoureuze uitstraling die enkel weinig om het lijf heeft wat textiel betreft. Hiphopstereotypes zoals ieder van ons ze – zij het stiekem, zij het schaamteloos – al eens graag heeft.

Volledig in die lijn ligt “Fast (Motion)”, de nieuwe single van de zelfverklaarde icy bitch Saweetie. Haar pijlen zijn gericht op commotie veroorzaken met consequent diep dreunende beats en een bezwerende repetitiviteit. Pijlsnel komt er dan ook beweging in zowel onze heupen als onze gemoedstoestand. Zachtaardigheid smelt als sneeuw voor de zon, enkel spijtig genoeg tezamen met de muzikale variatie voor de kritischere luisteraar die net dat tikkeltje meer verwacht. Commotie dus.

Facebook Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joel Corry & Jax Jones - "OUT OUT" (feat. Charli XCX & Saweetie)

“Alors on dance”, een beetje Belg kent na ruim tien jaar nog steeds de doorbraaksingle van onze landgenoot Stromae. De Brusselaar wist…
AlbumsRecensies

Bebe Rexha - Better Mistakes (★★½): Fouten zijn menselijk

De Amerikaanse popster Bebe Rexha bezorgde ons in het verleden al heel wat radiohits door samen te werken met onder andere Martin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saweetie - "Best Friend" (feat. Doja Cat)

De Amerikaanse rappers Saweetie en Doja Cat zijn in het echte leven boezemvriendinnen, dus een samenwerking als deze zat er vroeg of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.