Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaiah Rashad – “Lay Wit Ya” (feat. Duke Deuce)

Vorige week deelde Top Dawg Entertainment de veelbelovende woorden: ‘THE WAIT IS OVA’. Velen begonnen in stilte te hopen dat Kendrick Lamar eindelijk zou herrijzen, maar het is uiteindelijk Isaiah Rashad die van onder het stof kruipt. Zijn laatste album, het geniale The Sun’s Tirade dateert al van 2016 en sindsdien loste hij amper een single, “Why Worry”. Daarnaast was hij ook te horen op albums van TDE-collega’s SZA en Reason en wist niemand minder dan Woodie Smalls een van de schaarse gastbijdragen te bemachtigen voor “What Typa Time”. Gelukkig lijkt nu een einde te komen aan de lange radiostilte. Volgens Fader, waar Rashad deze maand op de cover verschijnt, mogen we zijn nieuwste album The House Is Burning verwachten in juni. Met “Lay Wit Ya” krijgen we meteen een eerste voorsmaakje.

Op “Lay Wit Ya” werkt Isaiah Rashad verrassend samen met streekgenoot Duke Deuce. Beide rappers zijn afkomstig uit Tennessee, maar hun rapstijl staat haaks tegenover elkaar. Isaiah Rashad brengt vaak rustige vibes in zijn muziek terwijl Duke Deuce standaard uitpakt met energieke danspasjes. Op “Lay Wit Ya” vindt het duo een mooi compromis. We herkennen meteen de zwoele vibes die Rashad bracht op The Sun’s Tirade tegenover de vurige flow van Duke Deuce. Ook de beat is een combinatie van een subtiele, duistere melodie en stevige kicks die ritme in het nummer steken.

Het enige wat dit nummer mist, is een snuifje genialiteit, maar voor de rest is deze samenwerking tussen Isaiah Rashad en Duke Deuce zeker geslaagd. Hopelijk vinden we de genialiteit die we hier missen terug op The House Is Burning. Wij kijken er alvast naar uit!

Facebook / Twitter / Instagram

36 posts

About author
Music & Fashion fan
Articles
Related posts
LiveRecensies

MIKE @ Botanique (Le Musée): Een onbezongen vedette bewijst zich onmisbaar

Als de jaren 2010 iets aangetoond hebben is het dat het internet helemaal op zichzelf in de proliferatie van muziekcarrière kan voorzien….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SAL TYP"

Februari kent dit jaar een dagje extra en daar maakt Jazz Brak dankbaar gebruik van om de wereld te trakteren op een…
InstagramLiveRecensies

6LACK @ Ancienne Belgique (AB): Emoties aan de lopende band

De Amerikaanse Ricardo Valentine oftewel 6lack (uitgesproken als Black) komt met zijn Europese ‘Since I have a Lover Tour’ voor het eerst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.