Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaiah Rashad – “Lay Wit Ya” (feat. Duke Deuce)

Vorige week deelde Top Dawg Entertainment de veelbelovende woorden: ‘THE WAIT IS OVA’. Velen begonnen in stilte te hopen dat Kendrick Lamar eindelijk zou herrijzen, maar het is uiteindelijk Isaiah Rashad die van onder het stof kruipt. Zijn laatste album, het geniale The Sun’s Tirade dateert al van 2016 en sindsdien loste hij amper een single, “Why Worry”. Daarnaast was hij ook te horen op albums van TDE-collega’s SZA en Reason en wist niemand minder dan Woodie Smalls een van de schaarse gastbijdragen te bemachtigen voor “What Typa Time”. Gelukkig lijkt nu een einde te komen aan de lange radiostilte. Volgens Fader, waar Rashad deze maand op de cover verschijnt, mogen we zijn nieuwste album The House Is Burning verwachten in juni. Met “Lay Wit Ya” krijgen we meteen een eerste voorsmaakje.

Op “Lay Wit Ya” werkt Isaiah Rashad verrassend samen met streekgenoot Duke Deuce. Beide rappers zijn afkomstig uit Tennessee, maar hun rapstijl staat haaks tegenover elkaar. Isaiah Rashad brengt vaak rustige vibes in zijn muziek terwijl Duke Deuce standaard uitpakt met energieke danspasjes. Op “Lay Wit Ya” vindt het duo een mooi compromis. We herkennen meteen de zwoele vibes die Rashad bracht op The Sun’s Tirade tegenover de vurige flow van Duke Deuce. Ook de beat is een combinatie van een subtiele, duistere melodie en stevige kicks die ritme in het nummer steken.

Het enige wat dit nummer mist, is een snuifje genialiteit, maar voor de rest is deze samenwerking tussen Isaiah Rashad en Duke Deuce zeker geslaagd. Hopelijk vinden we de genialiteit die we hier missen terug op The House Is Burning. Wij kijken er alvast naar uit!

Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Baby Keem - The Melodic Blue (★★★★): Kleurrijk meesterwerk

Het is intussen twee jaar geleden sinds Baby Keem zijn explosieve debuutalbum Die For My Bitch uitbracht. Twee jaar die aanvoelen als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “my oh my”

Meme rapper bbno$ is in 2021 op volle kracht muziek aan het uitbrengen, met nieuwe singles zoals “bad to the bone” en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Konings - "Talent van het jaar"

Het bleef al een tijdje opvallend stil rond de normaal bezige bij Freddie Konings. In 2020 bracht de rapper nog drie albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.