Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HEALTH & Nine Inch Nails – “Isn’t Everyone”

De lijst met bands waar de Amerikaanse noiserockers van HEALTH al mee samenwerkten, wordt vandaag nog maar wat langer. Het is dan ook niet de minste naam die erbij komt: Nine Inch Nails. Waarom? ‘Because it’s fucking Nine Inch Nails’, dixit de band, en we kunnen ze begrijpen. Dat het drietal niet vies is van een samenwerking, toonden ze al tientallen keren, met als laatste wapenfeit DISCO4 : PART I. Op het album hoorden we onder andere 100 gecs, Xiu Xiu en Soccer Mommy terug, maar nu gaan ze dus een stapje verder. Nine Inch Nails heeft natuurlijk geen introductie meer nodig, aangezien ze Johnny Cash de inspiratie gaven om met “Hurt” zijn grootste hit te scoren, en daarnaast ook gewoon nog tientallen andere ijzersterke nummers hebben gemaakt. Een samenwerking tussen twee industrialgiganten waar veel van wordt verwacht dus, en terecht.

Deze worden dan ook moeiteloos ingelost op het meer dan vijf minuten durende “Isn’t Everyone”. Met donkere beats en bassen komt de track op gang, waarna het onheilspellend verderbloeit onder leiding van Jake Duzsik. Eenmaal de twee onder je huid zijn gekropen, krioelen ze enkel maar verder en dieper. Het nummer klinkt steeds donkerder en gevaarlijker, waardoor het haast lijkt of de duisternis over de wereld valt. Toch gebeurt er in het relatief lange lied niet gigantisch veel. De twee zijn er vooral in geslaagd om een bijzondere sfeer te creëren, die je eigenlijk alleen maar kon verwachten als HEALTH en Nine Inch Nails samen zouden werken. Een geslaagde combo dus, die de lente een zwartgallig antwoord biedt.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fear Factory - "Disruptor"

Het Amerikaanse Fear Factory doorzwom de afgelopen dertig jaar vele wateren van bezettingswisselingen. Toch houdt de band moedig stand en mogen ze…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xiu Xiu - OH NO (★★★½): Duetten die het geloof in de mensheid redden

Al sinds het begin van deze eeuw bekatapulteert Jamie Stewart ons met zijn kopzorgen verpakt in drumcomputers en door gitaarpedalen gestuurde goedkope…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.