Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fiddlehead – “Down University”

© Mitch Wojcik

Ervaren hardcorepunk-rotten die na jaren de iets melodischere weg inslaan, het is geen onbekend fenomeen. Fiddlehead herbergt (ex-)leden van Basement en Have Heart en timmert met hun melodische punk aan de weg naar de top van dit segment. Deze Amerikanen weten duidelijk hoe ze een nummer moeten aanpakken en verrassen vandaag opnieuw met een goede variatie tussen stevige gitaren en melodie.

“Down University” start met een vlakkere gitaarpartij en dito zangstuk om na een halve minuut terug te vallen op een melodisch stuk. Ook de tweede stem is een mooie aanvulling op deze melodie en breekt het deel net genoeg. Even gaat het een iets stevigere kant op, maar de brug zorgt voor een juiste break in het nummer. Het is weer een prachtig staaltje geworden van een combinatie van ingehouden agressie, melodie en rustigere passages.

Voor 21 mei staat er een nieuwe plaat Between The Richness klaar en die zal uitkomen op Run For Cover Records. Ongetwijfeld gaan fans van hierboven omschreven genres aan hun trekken komen. Eerder waren er al twee singles gelost: “Heart To Heart” en “Million Times”.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fiddlehead - Death Is Nothing To Us (★★★½): Elk einde is een nieuw begin

Noem Fiddlehead gerust een supergroep. De band, met als middelpunt de vocalen van Pat Flynn, voormalig lid van Have Heart – een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fiddlehead - "Sullenboy"

Na het fantastische Between the Richness uit 2021 wekt Fiddlehead met nieuw werk meteen belangstelling op. Op het derde album Death Is…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.