Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fiddlehead – “Down University”

© Mitch Wojcik

Ervaren hardcorepunk-rotten die na jaren de iets melodischere weg inslaan, het is geen onbekend fenomeen. Fiddlehead herbergt (ex-)leden van Basement en Have Heart en timmert met hun melodische punk aan de weg naar de top van dit segment. Deze Amerikanen weten duidelijk hoe ze een nummer moeten aanpakken en verrassen vandaag opnieuw met een goede variatie tussen stevige gitaren en melodie.

“Down University” start met een vlakkere gitaarpartij en dito zangstuk om na een halve minuut terug te vallen op een melodisch stuk. Ook de tweede stem is een mooie aanvulling op deze melodie en breekt het deel net genoeg. Even gaat het een iets stevigere kant op, maar de brug zorgt voor een juiste break in het nummer. Het is weer een prachtig staaltje geworden van een combinatie van ingehouden agressie, melodie en rustigere passages.

Voor 21 mei staat er een nieuwe plaat Between The Richness klaar en die zal uitkomen op Run For Cover Records. Ongetwijfeld gaan fans van hierboven omschreven genres aan hun trekken komen. Eerder waren er al twee singles gelost: “Heart To Heart” en “Million Times”.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Year Strong - "Pipe Dream"

De Amerikaanse poppunkband Four Year Strong maakt bekend dat ze een deluxe-album uitbrengen van het eerder uitgebrachte Brain Pain. Dit album verschijnt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fiddlehead - Between the Richness (★★★★): Ingebeelde liefde die wordt omgezet naar muziek

Een recept staat of valt met de juiste combinatie van een aantal ingrediënten waarvan de individuele kwaliteit ook niet mag ontbreken. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.