Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fiddlehead – “Heart to Heart”

© Mitch Wojcik

Elke band heeft een verleden, maar als je verleden betekent dat je in bands als Have Heart en Basement hebt gespeeld, dan liggen de verwachtingen nu eenmaal hoog. Bij de Amerikanen van Fiddlehead werden deze verwachtingen bij de vorige releases al probleemloos ingelost. In 2015 brachten ze hun eerste ep Out Of The Bloom uit. Deze klonk nog zeer hoekig en stevig en viel onder de noemer post-hardcore. Daarna kwam de enige langsspeler Springtime and Blind en deze klonk al iets rustiger, zowel in stijl als door de productie.

Vandaag brengen ze hun tweede single uit van de komende plaat. De eerste single “Million Times” lag in dezelfde stijl als Springtime and Blind, maar er lag ook iets meer zwaarte in het nummer. Met “Heart to Heart” wordt er toch weer stevig aan de boom geschud. Met een dikke vier minuten start het snel en snedig. Daarna vallen de vocals in en verdwijnt de gitaar naar de achtergrond. Er dient meteen gezegd te worden dat de gitaar op de achtergrond geniale dingen doet. Bij het refrein mogen de remmen dan weer los waar de drums een extra vermelding krijgen. Na de rustige brug is het tijd om nog eens alles te geven en het is dat einde wat het nummer tot een geniaal en compleet nummer maakt.

Fiddlehead staat klaar om dit segment van de muziekindustrie naar huis te blazen. En dit gaan ze doen op 21 mei met hun nieuwe plaat Between The Richness en die zal uitkomen op Run For Cover Records.

Facebook / TwitterInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fiddlehead - Between the Richness (★★★★): Ingebeelde liefde die wordt omgezet naar muziek

Een recept staat of valt met de juiste combinatie van een aantal ingrediënten waarvan de individuele kwaliteit ook niet mag ontbreken. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fiddlehead - "Down University"

Ervaren hardcorepunk-rotten die na jaren de iets melodischere weg inslaan, het is geen onbekend fenomeen. Fiddlehead herbergt (ex-)leden van Basement en Have…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.