banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phoebe Green – “IDK”

Geleidelijk aan wagen heel wat Britse festivalletjes zich aan de bekendmaking van hun affiches voor komende zomer. Ongeacht ze effectief zullen doorgaan of niet, er is een naam die we op regelmatige basis zien terugkeren: Phoebe Green. De 23-jarige zangeres uit Manchester staat aan de vooravond van haar grote doorbraak, al is ze wel al even actief op het muzikale front. Al bijna vijf jaar geleden bracht ze haar debuutplaat uit, maar nu ze bij Chess Club Records (o.a. Alfie Templeman en Coach Party) onder contract ligt, heeft ze haar tweede adem gevonden. Sinds haar laatste wapenfeit vorig jaar – de ep I Can’t Cry For You – is ze nu terug met een fijne single.

Op “IDK” windt Phoebe Green er geen doekjes om; een fijne beat zet meteen de toon, terwijl een opgewekte baslijn en de dromerige stem van de zangeres duidelijk maken welke richting het nummer uitgaat. Het klinkt allemaal redelijk nonchalant, maar de Britse weet verdomd goed waar ze mee bezig is. Geleidelijk aan bouwt de spanning op naar het refrein, waarin de ‘What are you waiting for’ een paar keer dromerig nagalmt. Doe daar nog eens bij dat er telkens een paar onopvallende, maar toch doorslaggevende, kleine effectjes bij komen kijken. Daardoor groeit “IDK” uit tot een zeer degelijk elektropoprocknummertje, waarin de Britse zich zonder schijnbaar veel moeite te doen ontpopt tot het middelpunt van de belangstelling.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1051 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK feat. Kenny Mason & JID - "Cereal"

Amerikaanse rapper (Jay) IDK laat geen kansen onbenut om stappen te zetten in zijn carrière. Na zijn commerciëel succesvolle album Is He…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.