Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Subways – “Fight”

In een ver verleden was er zoiets als concerten en iets minder dan een jaar geleden zou The Subways op zo’n concert de vijftiende verjaardag van Young For Eternity vieren in de Botanique van Brussel. Dat kwam er nooit, en in tussentijd moest het drietal afscheid nemen van drummer Josh Morgan, waardoor ze ondertussen nog maar een duo zijn. Dat de lockdown hen inspiratie gaf om nieuwe muziek op te nemen, blijkt nu met “Fight”. De single is het eerste nummer van de band in meer dan vijf jaar en blijkt een zogenaamde ‘return to form’.

“Fight” komt er naar aanleiding van het racisme dat nog steeds overal in de maatschappij aanwezig is en dient als solidariteit voor de zwarte gemeenschap, alsook als een wake-up-call voor de witte gemeenschap. Het nummer wordt op de b-kant vergezeld van een kort gesprek van de band met Nova Twins en zo staat heel deze release in het teken van Black Lives Matter. De single zelf is furieus en knalt heel stevig door waarbij we niets merken van de verdwenen drummer. Zanger Billy Lunn zingt op bepaalde momenten zelfs heel agressief en dat, gecombineerd met enkele strakke gitaren, zorgt bijna voor een punknummer. De single is niet zo sterk als hun eerste werk, maar het lijkt er wel op dat de band nog steeds weet hoe ze moeten rocken.

De single zou de eerste moeten zijn van een nieuw album dat vorig jaar werd opgenomen vlak voor drummer Josh Morgan uit de band stapte. Het album heeft nog geen releasedatum, maar het moet er binnenkort aankomen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3171 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Warish - "Fight"

Iedereen die in zijn jeugd met skaten of gamen bezig was, heeft wel al eens van Tony Hawk gehoord. De man werd…
Nieuwe singles

Debuutsingle Magnets - 'Fight'

Siobhan McGinnity maakt een opmerkelijk debuut met het nummer ‘Fight’. De artieste uit Melbourne verschuilt zich voortaan niet meer achter een keyboard…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 21 – 27 maart 2016

We beginnen dichtbij, maar dan hebben we het niet over het eerste filmpje van deze categorie. De recente gebeurtenissen in Brussel hebben diepe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.