banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Fang – “Funeral Coach”

© CPU – Christophe Brysse

Red Fang heeft slechts vier albums uit, maar toch voelen ze als oude rotten in de scene. Dit komt omdat ze telkens een gezonde portie tijd tussen hun albums laten. Zo dateert hun vorige langspeler Only Ghosts uit 2016 en is hun eerste plaat al uit het verre 2009. Maar lang hoeven we niet te wachten op een nieuwe langspeler, want die kondigde de band al aan. Op 4 juni komt die aangekondigde plaat, die Arrows zal heten, uit. Nog een goed maandje wachten dus. Hiervan kregen we als voorsmaakje al de single die ook “Arrows” heet en nu een tweede single: “Funeral Coach”.

Een lekker gitaartje lanceert met een soort swagger het nummer, klink veelbelovend denken we. Helaas valt het nummer naar ons gevoel wat stil. Het verliest z’n tempo, maar probeert het dan wel te herstellen. Er volgen riffs, psychedelische klanken en melancholische schreeuwen zoals we dat van Red Fang gewend zijn. Overtuigen zoals “Arrows” doet het nummer niet onmiddellijk, maar desalniettemin klinkt het niet slecht. Een Red Fang-nummer is nu eenmaal altijd wel scheuren, al betreuren we wel dat het lekkere gitaartje uit de intro nooit een rentree maakt in het nummer.

WebsiteFacebookTwitterInstagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Red Fang - Arrows (★★★½): Stevige gitaren met een hoek af

Het sérieux waar veel bands zwaar aan tillen, is iets wat voor Red Fang niet geldt. Veel muziek en vooral de bandleden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Fang - "Arrows"

Vier albums hebben ze nog maar op hun conto en toch is Red Fang al een goeie zestien jaar bezig. Op 4…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Fang - "Stereo Nucleosis"

Als Red Fang nog eens nieuwe muziek uitbrengt, dan zijn stonerrock en heavy metalfans samen gelukkig. Het viertal brengt ons namelijk al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.