Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Junodream – “Let Me Breathe Again”

“Let Me Breathe Again” is de nieuwe single van de Londense band Junodream. In 2017 schoot de formatie uit de startblokken door een gedeelde liefde voor Radiohead, Slowdive en The Brian Jonestown Massacre, waarvan de invloed al bescheiden aanwezig was op hun eerdere singles. Waar hun voorgaande muziek eerder ingetogen en traag op gang kwam, vliegt het vijftal er op “Let Me Breathe Again” echter meteen goed in.

Aan de hand van dreunende gitaren en een catchy baslijntje wordt het nummer vooruit gekatapulteerd tot het ontaardt in een helse psychedelische solo die de boel doet ontploffen. Zanger Ed Vyvan slaagt er met een zekere urgentie in om thema’s als commercialisering en claustrofobie te bezingen. Hij uit zijn frustratie over de zoektocht naar ademruimte, weg van de online wereld vol clickbait en consumptie, iets waar menig geïsoleerd individu zich wellicht in zal kunnen herkennen. Helaas zijn de lyrics net iets te repetitief, waardoor verveling al snel om de hoek dreigt te loeren. Ze slagen er wel in om dit grotendeels te compenseren door te experimenteren met wacko synths en opzwepende ritmes, al is het geheel misschien nog nét niet sterk genoeg om te overtuigen.

Hoe dan ook toont Junodream zich met “Let Me Breathe Again” als een band die zich met gemak een weg baant doorheen verschillende genres en tevens niet bang is om te experimenteren met hun sound. Kortom, het nummer vormt een spannende luistertrip waaruit de muzikale zoektocht die Junodream momenteel doormaakt merkbaar is.

Facebook / Instagram / Website

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.