Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Junodream – “Let Me Breathe Again”

“Let Me Breathe Again” is de nieuwe single van de Londense band Junodream. In 2017 schoot de formatie uit de startblokken door een gedeelde liefde voor Radiohead, Slowdive en The Brian Jonestown Massacre, waarvan de invloed al bescheiden aanwezig was op hun eerdere singles. Waar hun voorgaande muziek eerder ingetogen en traag op gang kwam, vliegt het vijftal er op “Let Me Breathe Again” echter meteen goed in.

Aan de hand van dreunende gitaren en een catchy baslijntje wordt het nummer vooruit gekatapulteerd tot het ontaardt in een helse psychedelische solo die de boel doet ontploffen. Zanger Ed Vyvan slaagt er met een zekere urgentie in om thema’s als commercialisering en claustrofobie te bezingen. Hij uit zijn frustratie over de zoektocht naar ademruimte, weg van de online wereld vol clickbait en consumptie, iets waar menig geïsoleerd individu zich wellicht in zal kunnen herkennen. Helaas zijn de lyrics net iets te repetitief, waardoor verveling al snel om de hoek dreigt te loeren. Ze slagen er wel in om dit grotendeels te compenseren door te experimenteren met wacko synths en opzwepende ritmes, al is het geheel misschien nog nét niet sterk genoeg om te overtuigen.

Hoe dan ook toont Junodream zich met “Let Me Breathe Again” als een band die zich met gemak een weg baant doorheen verschillende genres en tevens niet bang is om te experimenteren met hun sound. Kortom, het nummer vormt een spannende luistertrip waaruit de muzikale zoektocht die Junodream momenteel doormaakt merkbaar is.

Facebook / Instagram / Website

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "Good Night On Earth"

Na het beluisteren van Eels’ laatste album Earth to Dora (2020) bleven wij wat teleurgesteld achter. Het was de dertiende langspeler van…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act I (★★): Buitenaards matig

‘Naar de sterren en daar voorbij’, moet Imagine Dragons gedacht hebben bij het opnemen van haar vijfde plaat, Mercury – Act I….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.