Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kele – “Nineveh”

@ CPU – Toon Miermans

Tromgeroffel… Hier is “Nineveh”, de nieuwe single van Kele Okereke. Het is er eentje waarin weliswaar geen tromgeroffel valt te bespeuren, want de voormalige Bloc Party-frontman doet het tegenwoordig zonder ritmesectie of elektronische beats, helemaal in zijn dooie eentje. Uitgekleed tot de naakte essentie toont Kele zich van zijn meest kwetsbare en sterkste kant sinds Silent Alarm en A Weekend in the City, de twee magistrale eerste albums van Bloc Party. Ons kippenvel dat bij ‘s mans elektronische uitstapjes (solo of in groep) volledig was verdwenen, is weer helemaal terug.

In zijn eentje weet Kele een sfeer te scheppen die heimwee oproept naar die allereerste keer dat we Bloc Party hoorden. Verwacht echter niet de snedigheid van het prille Bloc Party, wel de emotionaliteit. “Nineveh” spreidt zich uit als een zijdezacht dekentje van piano, waarop de stem van Kele zich gracieus neervlijt om er languit terug te blikken op stukgelopen en/of uitgedoofde relaties. Het duurt niet lang voor er boven het dekentje wolken aan de hemel verschijnen; stapelwolken van zuivere en minder zuivere gitaren die voor de zon schuiven, twijfelend of ze het zullen doen regenen of een straaltje zullen doorlaten.

“Nineveh” is na het instrumentale “The Heart of the Wave” en de prachtige Bronski Beat-cover “Smalltown Boy” het derde nummer dat we te horen krijgen uit The Waves Pt. 1, Kele’s vijfde soloalbum dat op 28 mei zal verschijnen op zijn eigen label. Als we op de drie singles mogen afgaan, wordt het misschien wel zijn sterkste en meest persoonlijke soloplaat tot nu toe.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party & KennyHoopla - "Keep It Rolling"

Fans zullen het misschien niet graag toegeven, maar de absolute hoogdagen van Bloc Party liggen toch echt wel een dik decennium achter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party – “High Life”

Hoe zou het gaan met Bloc Party? Het is een vraag die we ons van tijd tot tijd eens stellen, en helaas…
InstagramLiveRecensies

Bloc Party @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Inwisselbaar

Iedere keer als Bloc Party langskomt in ons land, kan je nooit echt weten wat te verwachten. De ene keer is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.