Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kele – “The Heart of the Wave”

@CPU – Toon Miermans

Het grote publiek kent hem als de frontman van Bloc Party, maar als soloartiest heeft Kele Okereke ook al wat platen op zijn naam staan. Zo bracht hij twee jaar geleden het album 2042 uit samen met Leave to Remain, de soundtrack die hij schreef voor zijn eigen toneelstuk. Deze zomer verscheen “Melanin”, een pittig nummer met een duidelijke boodschap. Vandaag krijgen we een single te horen zonder boodschap en met minder pit, maar daarom niet minder mooi.

Fans van zijn typerende vocalen zullen na hun luistersessie eerder teleurgesteld zijn. Op “The Heart of the Wave” vond de Britse songwriter het immers niet nodig om zijn stem te gebruiken. Ook bas en drums laat hij deze keer achterwege. Als goedmaker verzorgt Okereke een verzameling van melodieuze samples op een geloopte gitaar dat de basis vormt voor zowat heel het lied. Tegelijkertijd speelt hij een stel akkoorden die wat meer vorm geven aan het nummer. Naar het einde toe verdwijnen de gitaren volledig terwijl de samples alleen maar sterker en bombastischer klinken. Net wanneer we denken dat het gedaan is, krijgen we nog een exotische klank als afsluiter.

De Bloc Party frontman is erin geslaagd om een dromerig stukje muziek te produceren dat evengoed zou passen als intermezzo op het iconische Silent Alarm. Het nummer verscheen op zijn eigen KOLA Label en dus kunnen we ervan uitgaan dat Kele nog meer zo’n experimenten aan de dag zal brengen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kele – “Nineveh”

Tromgeroffel… Hier is “Nineveh”, de nieuwe single van Kele Okereke. Het is er eentje waarin weliswaar geen tromgeroffel valt te bespeuren, want…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Los Retros - "It's Got to Be You"

Al sinds zijn achtste is Mauri Tapia – alias Los Retros – bevlogen door muziek. Die ervaring sijpelt continu door in het…
AlbumsRecensies

Pom Poko – Cheater (★★★★): Overstuurde gitaren en kawaii zang

Het Noorse Pom Poko – vernoemd naar een Studio Ghibli-animatiefilm – verscheen in 2019 op het toneel. De band kleurde op hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.