Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SCALPING – “Monolithium”

Uit Bristol komt tegenwoordig ongelooflijk veel goede muziek. Deze geboortestad van J.K. Rowling biedt nog meer dan de donkere muziek van Massive Attack en de postpunk van Idles. SCALPING mengt sinds 2017 het beste van twee werelden: elektronische muziek (techno, industrial) en de bekende bezetting van stevige muziek: gitaar, drums en bass. Deze mengeling zorgt ervoor dat de muziek zowel dansbaar als hard wordt met een heerlijke donkere ondertoon. In 2019 passerde deze band al op Eurosonic.

Dat deze Britten net uit Bristol moeten komen, is geen toeval. De volledige muziek ademt de sfeer van deze stad uit. De nieuwste single “Monolithium” begint rustig met een gitaarriff, drums en een inleidend elektronisch gedeelte. Al snel neemt de elektronica het nummer over en de sfeer wordt al snel grimmig en donkerder door de industrial die je goed hoort. “Monolithium” bouwt steeds op naar hoogtepunten om ook weer te kunnen ontladen en dan weer terug op te bouwen naar een soort hoogspanning.

Op 18 juni brengt SCALPING een nieuwe ep Flood uit via Houndstooth. Dat het een donker maar stevig dansfeestje wordt, daar moet je niet over twijfelen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Upheaval"

Dat The Lounge Society een belangrijk deel is van de nieuwe generatie veelbelovende gitaarbands, valt tegenwoordig nog moeilijk te ontkennen. De Britse…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 - "Magdalene"

Hoewel de naam het doet vermoeden, is Italia 90 geen Italiaanse band. De vier Britten maken onder de naam Italia 90 stevige…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Interpol - The Other Side of Make-Believe (★★★): Eetstokjes in een rokerige bar

De New Yorkse band Interpol heeft intussen een carrière van meer dan twintig jaar op de teller, en op die tijd is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.