Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VANT – “In The Dark Times”

© Chris Stessens

VANT kennen we ondertussen in verschillende gedaantes. De indrukwekkendste was die waarmee ze in 2017 hun debuutalbum Dumb Blood uitbrachten vol snedige en dansbare rocknummers, waar “Parking Lot” het bekendste van was. Jammer genoeg lastte de band nadien een pauze in, wat er eigenlijk op neer kwam dat Mattie zijn oude bandgenoten bedankte voor bewezen diensten en een nieuwe plaat ging maken. In 2019 omringde Mattie zich met nieuwe muzikanten en in 2020 zag het zeer matig en hiphop-based album Conceived In The Sky het levenslicht.

Met “In The Dark Times” lijkt Mattie de middenweg op te zoeken tussen z’n eerste twee platen. Het begin klinkt nog twijfelend, maar naarmate het nummer vordert, komt de gitaar meer en meer in de spotlight. De combinatie tussen de gitaarriffs en een coole vocale prestatie van Mattie zorgen ervoor dat dit wel een sterk nummer is. Het tempo komt nooit hoog te liggen, maar er is wel een aangename vibe die vernieuwend klinkt en die wij weten te appreciëren. We zijn benieuwd of VANT deze lijn verder trekt, en of zij ons binnenkort opnieuw weten te verrassen.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Get Inuit - "Barbiturates"

Get Inuit is een band uit Kent. De groep probeert al enkele jaren om uit de luwte van de underground te geraken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VANT - "Peace & Love"

Dankzij VANT krijgt “vant padje gaan” een volledig nieuwe betekenis. De Britse band die zichzelf liever van de planeet aarde beschouwt dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle King Nun - "Tulip"

King Nun is een nagelnieuwe band uit Londen. De groep neemt het allemaal niet zo nauw met de gangbare zaken en brengt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.