Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kowzi – “Uptight”

In “Uptight” van Kowzi horen we iets wat we al lang niet meer gehoord hebben: pure pop, met een eenvoudige, maar dodelijk efficiënte hook. Zelf vermelden ze Eels, Lambchop, Steely Dan en The Beatles als invloeden. Wij denken in de eerste plaats aan Ben Folds Five. Dat komt door het pianootje, de ongegeneerd opgewekte toon en de contrasterende tekst: het nummer doet je uitbundig rond de tafel huppelen, maar eigenlijk gaat het over een relatie die niet zo snor zit. Lachen!

Maar voor we verder gaan: wie is Kowzi ook alweer? Dit viertal bestaat uit Olaf Janssens (zanger en leverancier van de tekst en de muziek), Brecht Decroos (drums), Bart Van Lierde (bas) en Ben Van Camp (gitaar). Hun debuut The Act dateert alweer van 2009. Keep It Quiet volgt in 2011, althans in theorie. Om onduidelijke redenen ligt het negen jaar lang stof te vergaren op een plank, tot ze het op 2 maart 2020 uitbrengen. Helaas gaat een week later de wereld op slot. Timing kan een teef zijn, als we even letterlijk mogen vertalen uit het Engels. Op 21 mei komt echter Way To Go eraan, waarvan “Uptight” de derde single is. Ja, de derde. De eerste twee hebben we gemist omdat we – na ontelbare pogingen – nog altijd niet overal tegelijk kunnen zijn.

“Uptight” schiet meteen opgewekt uit de startblokken met een catchy pianomelodietje en een basdrum die een ‘four on the floor’-beat neerlegt. Met de hi-hat strak in tegentijd raden we aan om je pols te checken als je hoofd niet spontaan begint mee te knikken. De afwisseling tussen snellere en tragere stukken zorgt voor dynamiek. Terwijl de samenzang alles eh, samenhoudt. Kers op dit bitterzoete taartje is de gitaar die de laatste 1 minuut en 20 seconden (1 minuut en 20 seconden!) loos gaat. Melodieus, speels, knipogend, hier houden we van. Is het morgen al 21 mei?

Het album Way To Go komt uit op 21 mei.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FLETCHER - "girls girls girls"

We hebben er even op moeten wachten, maar FLETCHER is terug met een nieuwe single. Deze maakt deel uit van haar langverwachte…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Emmy d'Arc - ''Reveal''

De 24-jarige Limburgse Ine Tiolants maakte eerst nog onder haar eigen naam muziek. Die viel bij het publiek dusdanig in de smaak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.