Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single in violet – “Cathedral Thinking”

Het is moeilijk om een label te plakken op in violet. Psychedelische dancerock zorgt wellicht voor de grootste overlap met hun eerste vier albums, maar misschien weten de Britten het gewoon zelf niet helemaal. Het gekke project uit London bestaat al sinds 2010 maar scoorde nog niets wat ook maar in de buurt van een hit komt. Sommige van hun jams verdienen gerust een aandachtige luisterbeurt, andere zijn gewoon om je schouders bij op te halen. De voorbije vijf jaar leek de band uitgeblust, maar na een carrousel van ledenwissels en een contract bij het onafhankelijke Glasshouse Records brandt het violette kaarsje schijnbaar harder dan ooit tevoren. Met single “Cathedral Thinking” lijken de problemen van schrijversblok, angst en depressie vervangen door een nieuwe strijdlust.

De repetitieve drums en gitaren vallen te vergelijken met shoegazebands zoals Kitchens of Distinction en Drop Nineteens, hoewel het sonisch best op zichzelf staat. We horen diepe lagen van industrial, trance en posttechno. De vocals zijn verre van wereldniveau, maar laat je daarvan gerust afleiden door de hallucinerende videoclip. Het kathedraal-gedeelte van de titel is metaforisch bedoeld, want doorheen de achtenhalf minuten durende curieuze klankensoep bezint frontman Jake Murray zich over de staat van de wereld. Daarover vertelde hij tegen Backseat Mafia trouwens nog het volgende: ‘The world is lurching towards disaster. While the greatest threat to this planet’s continued stability surges ever closer at alarming rates, we are growing ever more divided. Society is polarised, our discourse is volatile and our time is running out. Will we hold those who lead us accountable, and reach across the aisles to turn a corner in this critical moment of human history? Or will our divisions grow and our apathy lead us, blindfolded, to an extinction of our own making?’ Eerder dan profetieën te veinzen, raden wij je gewoon aan om lekker uit te bollen op een coole brok elektronische rock!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

77 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.