Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN – “100,000,000”

We hebben alweer een tijdje moeten wachten op een nieuw nummer van BERWYN. De Brit haalde in januari nog een knappe tweede plek in de BBC Sound Of 2021 en wordt niet voor niets een van de grootste beloftes van het jaar genoemd. Met zijn veelzijdige neosoulmuziek speelde hij zich het afgelopen jaar meermaals in de kijker en dat ook bij grote namen als Headie One en Everything is Recorded, die hem prompt uitnodigden voor een gastbijdrage op hun project. Met zijn nieuwe project zit BERWYN trouwens in de laatste fase van het opnameproces, dus al te lang zullen we er niet meer op moeten wachten. Met “100,000,000” krijgen we hieruit al een eerste parel te horen.

“100,000,000” was lange tijd een ruwe demo die hij bewaarde op zijn harde schijf, maar wat zijn we blij dat hij het nummer toch nog heeft afgewerkt. Gecomponeerd werd het nummer overigens op de piano, pas in een latere fase werden de drumbeat en baslijn toegevoegd. Het is ook die piano die voor een gevoel van rust zorgt en de prachtige poëzie van BERWYN nog beter in scène weet te zetten. Zijn moeilijk verleden als dakloze steekt BERWYN niet onder stoelen of banken, maar verwerkt hij op een erg pakkende manier op nummers als “100,000,000”.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Fred again.. - “ItsNotREEAALLLLLLLL” (feat. Duoteque & Orion Sun) & “BerwynGesaffNeighbours” (feat. BERWYN & Gesaffelstein)

Als het gaat over de populairste artiesten van het moment, is Fred again.. nog altijd een naam die als eerste over de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN - "Bulletproof"

Wie naar de recente worp van Fred again.. geluisterd heeft, zal de naam en de stem van BERWYN ongetwijfeld herkennen. In het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles BERWYN - "3450" en "Chasing Lights (Demo)"

BERWYN komt van ver, letterlijk en figuurlijk. Opgegroeid is hij in Trinidad en Tobago midden in de Caraïben, maar op jonge leeftijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.