Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN – “100,000,000”

We hebben alweer een tijdje moeten wachten op een nieuw nummer van BERWYN. De Brit haalde in januari nog een knappe tweede plek in de BBC Sound Of 2021 en wordt niet voor niets een van de grootste beloftes van het jaar genoemd. Met zijn veelzijdige neosoulmuziek speelde hij zich het afgelopen jaar meermaals in de kijker en dat ook bij grote namen als Headie One en Everything is Recorded, die hem prompt uitnodigden voor een gastbijdrage op hun project. Met zijn nieuwe project zit BERWYN trouwens in de laatste fase van het opnameproces, dus al te lang zullen we er niet meer op moeten wachten. Met “100,000,000” krijgen we hieruit al een eerste parel te horen.

“100,000,000” was lange tijd een ruwe demo die hij bewaarde op zijn harde schijf, maar wat zijn we blij dat hij het nummer toch nog heeft afgewerkt. Gecomponeerd werd het nummer overigens op de piano, pas in een latere fase werden de drumbeat en baslijn toegevoegd. Het is ook die piano die voor een gevoel van rust zorgt en de prachtige poëzie van BERWYN nog beter in scène weet te zetten. Zijn moeilijk verleden als dakloze steekt BERWYN niet onder stoelen of banken, maar verwerkt hij op een erg pakkende manier op nummers als “100,000,000”.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1388 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN - "RUBBER BANDS"

Voor BERWYN haalden we in het verleden al een aantal keer de loftrompet boven en dat is vandaag niet anders. De Brit…
Features

De Grote Beren Van Morgen 2021: BERWYN & Alioth

In de eerste twee weken van het jaar zetten we naar goede gewoonte zestien beloftevolle acts in de schijnwerpers onder de noemer…
FeaturesInterviews

Interview BERWYN: 'Je moet je platform op een rationele manier gebruiken zodat het echt iets te weeg kan brengen'

BERWYN staat aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak. De Brit kende een zeer succesrijk jaar en zag dat recent nog beloond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.