Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Franc Moody – “Big Cheese”

Vorige maand kwam het Londense Franc Moody, gecentreerd rond Ned Franc en Jon Moody, nog met “Losing Touch“. Het collectief herdefinieert de betekenis van disco en funk op een geheel eigen wijze en dat konden we vorig jaar al horen op het debuutalbum Dream in Colour. Nu wordt daar een vervolg op gebreid met een nieuwe ep House of FM, die op 19 mei het daglicht ziet. “Big Cheese” is de tweede track die we daaruit te horen krijgen.

Tegen meer dan vijf minuten funk zeggen we geen nee en dat weet Franc Moody maar al te goed. “Big Cheese” is zoals een grote glimlach voor de foto, je lacht geforceerd maar wilt eigenlijk ook wel mooi op de foto staan. Het geforceerde is er hier niet, maar dit nummer is alleszins wel mooi afgewerkt. Met weinig vocals en de nadruk op het funky baslijntje en synthgeweld zorgt de band wederom voor een heerlijk dansbaar liedje. Meer van dat graag, want zo kunnen we de zomer helemaal aan met de juiste soundtrack!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3131 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucid Lucia – “Diggin'”

Soms komen plaatjes als een geschenk uit de hemel vallen. “Diggin’” van Lucid Lucia is er zo een. Want het is eindelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels - "Somethinggreater"

Hoewel funk en disco vrijwel tijdloos zijn, mogen we toch wel vaststellen dat steeds minder artiesten zich durven overgeven aan de groove….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hot Mustard - "Window Seat"

Na hun geslaagde eerste single “Jerkwater Strut” katapulteert Hot Mustard je met hun tweede single “Window Seat” als het ware terug naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.