Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Franc Moody – “Losing Touch”

Wie van disco funkpop houdt, drukt nu al best op de playknop onder dit artikel. Het Londense duo Franc Moody, bestaande uit Ned Franc & Jon Moody, bezit de kunst om muziek uit de jaren 70 terug hedendaags te maken en heruit te vinden. Hun hit “Dopamine” is ondertussen een bescheiden klassieker geworden en het album Dream in Colour, dat verscheen in 2020, zit boordevol funky grooves waar je nooit genoeg van kan krijgen. Na een korte stilte kunnen we nu genieten van een nieuwe single, “Losing Touch”!

“Losing Touch” begint zoals elk disconummer zou moeten beginnen: een filter over de beat en een vocal die je teaset om verder te luisteren. Na die intro krijgen we de gehele beat te horen. Die bestaat uit een vet baslijntje, wat synths en smooth drums. Meer heb je niet nodig voor een plaat waar je van kan genieten. De vocals die voor een soort van refrein zorgen, geven een extra dimensie aan het nummer waardoor “Losing Touch” zeer funky en zwoel onze oren binnenkomt!

TwitterInstagramFacebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels - "Somethinggreater"

Hoewel funk en disco vrijwel tijdloos zijn, mogen we toch wel vaststellen dat steeds minder artiesten zich durven overgeven aan de groove….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Franc Moody - "Big Cheese"

Vorige maand kwam het Londense Franc Moody, gecentreerd rond Ned Franc en Jon Moody, nog met “Losing Touch“. Het collectief herdefinieert de…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #20

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.