banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruby Fields – “R.E.G.O.”

We leerden Ruby Fields kennen door haar liveversie van “Dinosaurs” bij Triple J, mijmerend over waar haar jeugdige naïviteit plots naartoe was gevlucht. De Australische brengt recht voor de raap indierock: muzikaal niet al te zwaar verteerbaar, tekstueel aan een blaadje voor de mond ontbrekend. Twee ep’s heeft Fields inmiddels op haar naam, en daar komt later dit jaar misschien een eerste langspeler bij. Na “Pretty Grim” krijgen we vandaag een tweede single sinds 2019 voorgeschoteld.

Net als die eerste klinkt “R.E.G.O” best wat braver en gepolijster dan wat we van de Australische gewend zijn. “Pretty Grim” had een bluesy ondertoon, terwijl “R.E.G.O” keurig binnen de lijntjes van de indierock blijft. Eenvoudige gitaarakkoordjes maken plaats voor iets aanweziger riffgeluid, en Fields krijgt het gezelschap van een tweede stem om het refrein wat vriendelijker te doen klinken. De stappen richting muzikaal volwassener geluid gaan de zangeres alleszins heel goed af.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ruby Fields - Been Doin' It for a Bit (★★★½): Goudeerlijk én pittig

De titel van Ruby Fields’ eerste langspeler is meer dan correct, toch zeker wanneer we het over haar aanwezigheid in het muziekveld…
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2017

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De één al wat beter dan de ander, maar…
Features

De vijf van "Den Beir" - 72

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.