Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tim Dup – “Juste pour te plaire”

Het allervrolijkste liefdesliedje van deze week komt uit Frankrijk. “Juste pour te plaire” is de allereerste single van het nieuwe album van Tim Dup dat uitkomt in juni. De begaafde verhalenverteller bracht vorig jaar nog maar zijn tweede langspeler uit, Qu’en restera-t-il: pure poëzie op muziek gezet. Die muzikale dichtbundel wou hij destijds ook komen voorstellen in de Brusselse Botanique, maar daar stak de pandemie jammer genoeg een stokje voor. Dat liet de artiest echter niet aan zijn hart komen. Zoals nu blijkt, was hij in tussentijd druk bezig aan zijn derde plaat.

Op deze nieuwe single toont Tim Dup zich van een compleet nieuwe kant. Het merendeel van de nummers op zowel het eerste als het tweede album experimenteerden met elektronica, pianomuziek, poëtische verwoordingen en spoken word. “Juste pour te plaire” klinkt heel wat minder ingewikkeld, het lijkt vooral een glimlach op je gezicht te willen toveren. En moest het nummer zelf daarvoor niet volstaan, kikker je wel op van de fleurige videoclip. Tijdens de eenzame lockdownperiode schreef hij een liedje over iets wat intussen al bijna prehistorisch aanvoelt: een danske placeren om iemand te versieren op een feestje. Zo schattig hoorden we de Fransman nog nooit.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #19

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…
LiveRecensies

Les Nuits / Europavox Brussels @ Botanique: Een avond vol diversiteit en ups en downs

Eind juni organiseert Europavox voor het vierde jaar op rij zijn gelijknamige festival in Clermont-Ferrand, Frankrijk. Europadag, het feest van de vrede…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.