Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Possum – “Gala at the Universe City”

Herinner je je Possum nog? De kans bestaat dat Space Grade Assembly, het geweldige debuut dat de vier Canadezen in 2019 uitbrachten, intussen tot een ietwat vage herinnering gereduceerd is. Laat ons even je geheugen opfrissen, met de korte inhoud van dat album: fuzz, en véél. De spetterende mix van psych-, kraut- en garagerock die de band produceerde op kleppers van nummers als “The Hills” en “Tusk” hield het midden tussen een geweldig meeslepende trip en een vernietigende kopstoot waar we zelfs twee jaar na datum nog sterretjes van zien. Het mag duidelijk zijn, Possum wist best wel indruk te maken met een debuut dat schijnbaar uit de lucht kwam vallen. Vanzelfsprekend zijn er aan de nieuwste single van de band, “Gala at the Universe City”, dan ook hoge verwachtingen verbonden.

Of het nummer imponeert of niet hangt geheel af van de verwachtingen. De verwoestende lading fuzz die het debuut van Possum typeerde, heeft op “Gala at the Universe City” plaats gemaakt voor jam-achtige psychrock die overstroomt van wah-wah en groove. Frontman Brandon Bak zou met zijn typerende, donkere stemgeluid niet misstaan in de credits van Morrison Hotel van The Doors, al schuilt de kracht van het nummer zonder twijfel in de hypnotiserende spiraal van baskronkels en oscillerende riffs die je steeds dieper meetrekken in een machtige trip. Dit is geen nummer om bij in het rond te beuken, maar om je ogen bij te sluiten en je fantasie de vrije loop te laten… voor de volle twee minuten. Dat klopt, de tien minuten durende spacepsych-jam waar Possum op lijkt aan te sturen, mondt al snel uit in een veelbelovend open einde.

Wordt vervolgd op 2 juli wanneer Lunar Gardens, de tweede plaat van de Canadezen, verschijnt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Possum - Lunar Gardens (★★★★): Het leven in een buitenaards bloemperkje

Voor sommige groepen valt amper te snappen hoe het komt dat ze zo diep onder de radar blijven plakken, desondanks hun talent…
AlbumsRecensies

Possum - Space Grade Assembly (★★★★): Licht-ontvlambaar debuut

Elke dag lanceren handen vol garagebands hun debuutplaat. Gemaakt met liefde en een paar pintjes in hun thuisstudio, zonder duur materiaal, maar…
Features

De vijf van "Den Beir" - 171

Ook in 2019 vergezellen we je van muziek. Een ook dit jaar vergeten we onze vaste rubriek ‘De vijf van “Den Beir”’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.