Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single the Yummy Mouths – “Trans-Lunar Injection”

Uit de Kempische gronden in ons land wordt de laatste jaren heel wat mooie muziek gemaakt, denk maar aan bands zoals Equal Idiots, Crackups en Psycho 44. Aan dat lijstje kunnen we sinds 2019 ook het garagerocktrio van the Yummy Mouths toevoegen. Hun sappige, aanstekelijke rockmuziek wordt dan ook ontzettend hard gewaardeerd door verschillende mediaplatformen en radiozenders. Zo werd het drietal met hun vorige single “White Noise” nog uitgeroepen tot Catch of the Day op Studio Brussel en staan ze regelmatig in de playlist op Radio Willy. Met die positieve noten op zak, brengen ze binnenkort hun debuut-ep UGH! uit via FONS Records, en daaruit krijgen we vandaag een tweede voorsmaakje afgeleverd.

the Yummy Mouth neemt op het nieuwe “Trans-Lunar Injection” een stapje terug van hun eerdere catchy sound en verdiepen zich meer en meer in de postpunkwereld. De referenties naar bands als Parquet Courts, Fontaines D.C. en IDLES zijn hierbij niet ver te zoeken. Dat komt mede door de rauwe en warme stem van frontzanger Klaas Leyssen en de ruwe baslijn, die beide doorheen het nummer stiekem naar voren worden geduwd. Tegen het einde komen de losgedraaide drums daar ook nog bij kijken en zo krijgen we een erg geslaagde en gelaagde single op ons bord.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Courting - Grand National (★★★★): De draak steken met alles en iedereen

Het postpunk-vijftal Courting uit Liverpool tekende afgelopen jaar, nadat ze met “Football” een waar anthem losten, een deal bij Nice Swan Records…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Early Mornings - "Blank Sky"

Manchester is al decennialang een voedingsbodem voor geweldige muziek. Legendarische bands als Oasis en The Stone Roses zijn vandaag niet meer weg…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dry Cleaning - New Long Leg (★★★★): De dingen des levens zijn absurder dan je denkt

Zware basriffs, simpele gitaren en een frontvrouw die haar doorgeslagen poëzie voordraagt: meer moet het niet zijn. Of dat moet de Zuid-Londense…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.