Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single the Yummy Mouths – “Trans-Lunar Injection”

Uit de Kempische gronden in ons land wordt de laatste jaren heel wat mooie muziek gemaakt, denk maar aan bands zoals Equal Idiots, Crackups en Psycho 44. Aan dat lijstje kunnen we sinds 2019 ook het garagerocktrio van the Yummy Mouths toevoegen. Hun sappige, aanstekelijke rockmuziek wordt dan ook ontzettend hard gewaardeerd door verschillende mediaplatformen en radiozenders. Zo werd het drietal met hun vorige single “White Noise” nog uitgeroepen tot Catch of the Day op Studio Brussel en staan ze regelmatig in de playlist op Radio Willy. Met die positieve noten op zak, brengen ze binnenkort hun debuut-ep UGH! uit via FONS Records, en daaruit krijgen we vandaag een tweede voorsmaakje afgeleverd.

the Yummy Mouth neemt op het nieuwe “Trans-Lunar Injection” een stapje terug van hun eerdere catchy sound en verdiepen zich meer en meer in de postpunkwereld. De referenties naar bands als Parquet Courts, Fontaines D.C. en IDLES zijn hierbij niet ver te zoeken. Dat komt mede door de rauwe en warme stem van frontzanger Klaas Leyssen en de ruwe baslijn, die beide doorheen het nummer stiekem naar voren worden geduwd. Tegen het einde komen de losgedraaide drums daar ook nog bij kijken en zo krijgen we een erg geslaagde en gelaagde single op ons bord.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 14/10 @ JH Wollewei (Turnhout)

Het kansenparcours Sound Track trok inmiddels al door verschillende clubs en jeugdhuizen. Gisteren vond de enige voorronde van de avond plaats in…
Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 14/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.