Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BROCKHAMPTON – “BUZZCUT” (feat. Danny Brown)

Na maanden van teasen is het eindelijk zover, de mannen van BROCKHAMPTON brengen met “BUZZCUT” het eerste nummer uit van hun nieuwe project, dat zeer waarschijnlijk Roadrunner zal heten. Fans van ‘The Best Boy Band Since One Direction’ mogen niet klagen als het gaat over nieuwe nummers, sinds 2016 kregen ze elk jaar al een nieuw album, met uitzondering van vorig jaar. Om dat gat in te vullen, hielden ze in mei online feestjes op het streamingplatform Twitch, waarna er telkens twee of drie nieuwe nummers van de band op YouTube verschenen die een week later wel weer verwijderd werden. Hierdoor werd er vorige zomer al een nieuw album verwacht, maar enkele maanden extra wachten kan nu ook niet zoveel kwaad.

Vanaf de eerste seconde horen we al dat het er minder poppy aan toe zal gaan dan op GINGER. Een knallende beat die we herkennen uit een promovideo scheurt door onze trommelvliezen. Hoewel de band zeven zangers/rappers telt is het op “BUZZCUT” vooral Kevin Abstract die met de pluimen gaat lopen, de stemmen van de anderen worden vooral door een autotune gehaald en door de beat gemixt. Nadat Kevin het beste van zichzelf geeft, krijgen we een Danny Brown die in zijn gekende stijl het nummer helemaal afmaakt, waarna het tempo wat afneemt en we door Joba en een saxofoon naar het einde van de single geleid worden.

“BUZZCUT” gaat terug de prettig gestoorde kant op van BROCKHAMPTON’s SATURATION-trilogie, maar dan met de harde industrial beats vanop IRIDESCENCE, waardoor we extreem benieuwd zijn naar wat de boyband nog voor ons in petto heeft. Check zeker ook de geweldige videoclip die je twintig jaar terug de tijd in stuurt. Normaal stond de band vorig jaar op 31 mei in onze Ancienne Belgique. Dit concert werd uitgesteld naar 11 mei van dit jaar, maar we vrezen toch dat het nog eens uitgesteld zal worden.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Champion & JENNIE - "Slow Motion"

Eind 2022 bracht BROCKHAMPTON hun laatste album TM uit. Een einde aan hun hoofdstuk als groep, maar niet als muzikanten. Deze maand…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danny Brown - Quaranta (★★★★): Verheerlijking is voor de onwetenden

Op zolder van een van de meest excentrieke en eclectische artiesten uit het hiphopgenre lag al een tijdje een album te wachten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.