Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amon Tobin – “Rise to Ashes”

Amon Tobin creëert al 25 jaar zijn eigen universum. In zijn vroege jaren (1996-2000) stond hij bekend om zijn prachtige versmelting van jazz, breakbeat en electronica. Doorheen de jaren 2000 werd zijn werk donkerder, meer psychedelisch, elektronisch verfijnder en minder jazzy. Ondanks een duidelijke evolutie in stijl, blijft zijn typische sound onmiskenbaar: ultra-gelaagd, organisch en transporterend.

Na zijn baanbrekende auditieve kunstwerk ISAM uit 2011, moesten we 8 jaar wachten op nieuwe releases, maar sinds 2019 dropt de Braziliaan Amon Adonai Santos de Araújo terug met de regelmaat van de klok nieuwe platen. Niet meer op het vertrouwde Ninja Tune, maar op zijn eigen label Nomark. Bovendien is hij actiever dan ooit met zijn andere aliassen, zoals Two Fingers, Only Child Tyrant, Figueroa, en in juli voor het eerst als Stone Giants. Daarnaast releaset hij dus ook nog onder de naam Amon Tobin. Die nieuwe plaat zal How Do You Live heten, en wordt verwacht in september 2021.

De eerste single daarvan heet “Rise to Ashes”, en na een korte druppelende intro wordt het al snel duidelijk dat dit een vrij melodische en toegankelijke track is naar zijn normen, aangezien er een herkenbaar thema in zit en de structuur best conventioneel is. Dat gezegd zijnde, wordt alles nog steeds met psychedelisch slepende surroundeffecten, subbassen en gelaagde vervormingen geproducet, net zoals we van deze geluidstovenaar gewend zijn. Als dit echter een voorproefje is van hoe zijn nieuwe plaat zal klinken, kunnen we toch spreken van een verschil met voorganger Long Stories aangezien die als geheel meer dromerig en ambient-achtig aanvoelt. Hoe dan ook, deze pionier van de alternatieve electronica zit duidelijk in een uiterst creatieve fase van zijn carrière, en daar kunnen we ons alleen maar gelukkig om prijzen.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Blaze - JUNGLE (★★½): Verdwaald in de jungle van voorspelbaarheid

Filmregisseurs van opleiding, maar producers in het dagelijkse werkleven: dat zijn Guillaume en Jonathan Alric uit Parijs. De Fransmannen vormen sinds 2016…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Dot Major – “Bear”

De naam Dominic ‘Dot’ Major zal je misschien niet veel zeggen. Laat ons dan maar beginnen met London Grammar: die indiepopband, waarvan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello - "Unity"

De Amerikaanse dj en producer Marshmello liet zich de afgelopen jaren verleiden door samenwerkingen met popsterren en grote namen in de rapwereld….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.