Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amon Tobin – “Rise to Ashes”

Amon Tobin creëert al 25 jaar zijn eigen universum. In zijn vroege jaren (1996-2000) stond hij bekend om zijn prachtige versmelting van jazz, breakbeat en electronica. Doorheen de jaren 2000 werd zijn werk donkerder, meer psychedelisch, elektronisch verfijnder en minder jazzy. Ondanks een duidelijke evolutie in stijl, blijft zijn typische sound onmiskenbaar: ultra-gelaagd, organisch en transporterend.

Na zijn baanbrekende auditieve kunstwerk ISAM uit 2011, moesten we 8 jaar wachten op nieuwe releases, maar sinds 2019 dropt de Braziliaan Amon Adonai Santos de Araújo terug met de regelmaat van de klok nieuwe platen. Niet meer op het vertrouwde Ninja Tune, maar op zijn eigen label Nomark. Bovendien is hij actiever dan ooit met zijn andere aliassen, zoals Two Fingers, Only Child Tyrant, Figueroa, en vanaf mei voor het eerst als Stone Giants. Daarnaast releaset hij dus ook nog onder de naam Amon Tobin. Die nieuwe plaat zal West Coast Love Stories heten, en wordt verwacht in juli 2021.

De eerste single daarvan heet “Rise to Ashes”, en na een korte druppelende intro wordt het al snel duidelijk dat dit een vrij melodische en toegankelijke track is naar zijn normen, aangezien er een herkenbaar thema in zit en de structuur best conventioneel is. Dat gezegd zijnde, wordt alles nog steeds met psychedelisch slepende surroundeffecten, subbassen en gelaagde vervormingen geproducet, net zoals we van deze geluidstovenaar gewend zijn. Als dit echter een voorproefje is van hoe zijn nieuwe plaat zal klinken, kunnen we toch spreken van een verschil met voorganger Long Stories aangezien die als geheel meer dromerig en ambient-achtig aanvoelt. Hoe dan ook, deze pionier van de alternatieve electronica zit duidelijk in een uiterst creatieve fase van zijn carrière, en daar kunnen we ons alleen maar gelukkig om prijzen.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Howie Lee - "鸟岛 (Birdy Island)"

Na zijn recentste album 7 Weapons Series bij het Brussels label Maloca Records komt de Pekingse clubgod Howie Lee nu met een nieuwe single:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dijf Sanders - "Swans On Drums"

De uit België afkomstige Dijf Sanders is een multi-instrumentalist die al sinds 2003 zijn muzikale visie vormgeeft door elektronische muziek met akoestische…
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.