Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle AT YOUR THROAT – “Culture War”

AT YOUR THROAT is een nieuwe band in de hardcorepunkscene. Het is redelijk onduidelijk hoe dit Amerikaans duo tot stand is gekomen en het aantal volgers op Facebook is tamelijk beperkt. Op het moment van dit schrijven waren er namelijk elf volgers. Geen grote fanbase voor dit kleinere genre, maar dat wil niet alles zeggen. Onder het motto ‘onbekend is onbemind’ luisteren we graag onbevooroordeeld naar dit duo dat bestaat uit zanger Dredge en E, die zorgt voor de rest van de muzikale ondersteuning.

Dredge en E, het zijn namen die meer aansluiten bij een of ander hiphopcollectief. Maar die muziek staat ver van dit genre af. Er wordt vanaf het begin met snelheid gegooid alsof ze er snel vanaf willen. Niets is minder waar, want het tempo blijft verschroeiend. De gitaren klinken geweldig, de stem sluit perfect aan op dit soort muziek en je kan het je moeilijk voorstellen dat dit geen band is, want de energie spat er van af. Tijdens de brug krijg je wat ademruimte, maar daarna gaat het tempo weer heerlijk de hoogte in. Met tweeënhalve minuut is dit een lange versie voor het genre, maar het nummer verveelt nooit!

De teksten gaan over Black Lives Matter en over de impact voor de zanger in Amerika. Het is een heel andere benadering, maar wel een die steek houdt. Wat ze voor de rest van plan zijn, dat weten we niet. Hopelijk komt er snel meer, want dit is een groep boordevol energie, snelheid en een heerlijke schreeuw!

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bronx - "Watering The Well"

The Bronx staat gekend om zijn stevige hardcore/punkrock en de brok energie die het live zeker kan brengen. Muzikaal is het intensief…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Bronx - "White Shadow"

Er zijn nog zekerheden in het leven, en één zekerheid in het leven van een hardcorepunker is The Bronx. Deze vijfkoppige band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.