Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Origami Angel – “Neutrogena Spektor” en “Greenbelt Station”

Origami Angel is een emoband uit Washington D.C. Het duo bestaat uit Ryland Heagy, die de zang en gitaarpartijen voor zich neemt, en drummer Pat Doherty. In 2017 brachten ze hun debuut-ep Quiet Hours uit via het platenlabel Chatterbot Records. Die werd snel opgevolgd door twee andere ep’s. In 2019 verscheen hun eerste langspeelplaat, Somewhere City. Na nog een ep in 2020 kondigde het duo onlangs hun tweede album aan, Gami Gang. Fans kregen de dag na de aankondiging al 2 singles cadeau: “Neutrogena Spektor” en “Greenbelt Station”.

Het eerste nummer “Neutrogena Spektor” is een energetisch en snel nummer. De gitaren zijn simpel maar enorm effectief, en we zien onszelf na een aantal seconden al lichtjes headbangen. Het nummer gaat over jezelf graag zien en trots zijn op wie je bent. Zanger Ryland Heagy geeft toe dat er knappere mannen zijn dan hijzelf, en dat hij daar soms jaloers op is omdat hij ‘op een pterodactylus lijkt’. Vanaf het refrein besluit hij echter dat er niks aan te doen is, en dat hij blij is met zichzelf. De tekst is luchtig en creatief, maar deelt een belangrijke boodschap met zijn luisteraar.

“Greenbelt Station” is een licht herwerkte versie van het gelijknamige laatste nummer op hun vorige ep. Het is een akoestisch lied over een relatie die niet meer werkt. Heagy heeft het over zijn ex-vriendin, en beschrijft zijn gevoelens bij het eindigen van hun relatie. Hoewel hij blij is om te zien dat zijn ex opnieuw gelukkig is (bij een ander), en dat hij toegeeft dat de liefde weg is, heeft hij nog steeds moeite met de breuk. Toch concludeert hij gelukkig te zijn, omdat dit de beste oplossing was voor beide partijen. Het nummer is eerlijk en voor velen relateerbaar.

Gami Gang, de tweede langspeler van Origami Angel, komt uit op 30 april. Het duo liet al weten dat het een dubbel-lp wordt, dus we mogen ons aan veel nummers verwachten. Deze eerste singles laten ons vermoeden dat het album lyrisch heel mooi en creatief zal worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Babeheaven - "The Hours"

Babeheaven is terug met een prachtige nieuwe single: “The Hours”. Het West-Londense vijftal onder leiding van Nancy Andersen en Jamie Travis dropte…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Datsuns – Eye To Eye (★★★★): Meteen weer op kruissnelheid

We moesten er zeven jaar op wachten maar eindelijk is het zover. Met Eye To Eye brengen de Nieuw-Zeelandse hardrockers van The…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #29

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.